Založ si blog

Pán Dzurinda bolo by načase ukázať pravú tvár!

O únose Michala Kováča ml. sa už popísalo mnoho verzii, ale nasledujúca správa sa mi pozdáva najdôveryhodnejšia: Vláda M. Dzurindu zabezpečila diplomatickú imunitu M. Kováčovi ml.

Pán Dzurinda na spravodlivosť nie je naozaj nikdy neskoro a ak nemáme predstierať, že sa na Slovensku len hráme na právny štát a článok 149 Ústavy SR platí  skutočne a bez rozdielu pre všetkých  občanov, tak v tom prípade je morálnou povinnosťou, navyše ako bývalého premiéra,  byť vzorom pre dodržiavanie zákonnosti. Vaše konanie však tomu nezodpovedá.

Príbuzní nebohého bývalého politického väzňa Emila Labusa sa dodnes nedočkali dedičstva, ktoré otcovi Emila Labusa –Valentínovi Labusovi v roku 1924 zanechal gróf Zamoysky. Ešte v čase keď exprezident M. Kováč pôsobil počas bývalého režimu v bankovej sfére sa na neho v dobrej viere obrátila sestra Emila Labusa (p.Svitanová) a odovzdala mu všetky doklady o prevode dedičstva vo výške 250 000 DM z banky v NSR do ČSSR. Po jej smrti si tieto doklady M. Kováč st. ponechal a dodnes ich nevydal pozostalým.
Ako je zrejme z úprimného listu pani Svitanovej všetko nasvedčuje tomu, že kauciu za svojho syna, ktorá prepadla Nemecku, a trovy právnikom vyplatil M. Kováč st. možno aj práve z dedičstva Valentína Labusa. Keby rodina náhodou nevidela dokument týkajúci sa dedičstva v Slovenskej televízii v súvislosti s kauzou kováčovho syna, nikdy by si ho nedovolila obviniť. Tento dokument sa z archívu STV záhadne stratil a rodina sa v súdnom spore nemôže domôcť práva a spravodlivosti, pretože M. Kováč st. „stratil“ pamäť a všetko čo tvrdia, popiera. Zjavným zneužitím právomoci verejného činiteľa M. Kováč st. napľul do tváre všetkým slušným občanom Slovenskej republiky, ktorí po novembri 1989 ešte naivne verili v spravodlivejšie spoločenské zriadenie než aké tu bolo za bývalého režimu.

12. decembra 1997 vtedajší prezident M. Kováč zastavil trestné stíhanie v SR a tým zneužil prezidentskú právomoc na zakrývanie skutkov svojho syna.
Kauza Technopol v ktorej jeho syn figuroval ako obvinený za účasť na podvode presahujúcom dva milióny dolárov a pre ktorú bol na neho 11. novembra 1994 Interpolom vydaný medzinárodný zatykač, bola príčinou Mečiarom a Lexom zbabraného únosu M. Kováča ml. z ktorého sa po únose stala obeť zločinu. Je všeobecne známe, že na základe tých skutočností a udelenia milosti, Krajinský súd v Mníchove 26. februára 2000, zastavil konanie voči M. Kováčovi ml., pretože bol nútený konštatovať, že sa nedá očakávať odsúdenie prezidentovho syna, lebo jeho trestná činnosť už bola v tom čase krytá diplomatickou imunitou.

Dokedy sa budú Slováci nečinne prizerať tomu, že práva zločincov sú povýšené nad práva obetí zločinov?

Čo sa deje s blogoviskom Pravda?

15.10.2023

Takmer týždeň sa snažím prihlásiť na môj blog realista1 a vyzerá to tak, že systém je preťažený a prihlásiť sa nie je možné, a keď sa mi konečne podarilo prihlásiť, tak bohužiaľ nie na môj nový blog, ale na starý blog filozof52. PS Pokúšal som sa napísať správu administrátorovi, že aký mám problém, ale systém ma upozornil, že moja správa administrátorovi [...]

Exminister Naď, veľké zemetrasenie na východe by bolo, ak by voľby vyhrali Vaši modrí idioti!

10.10.2023

Na úkor včerajšieho zemetrasenia na Východnom Slovensku si nemiestne zažartoval exminister Naď! K jeho žartu mu ľudia odkázali stručne a jasne: Je to úbohé a trápne. Viac sa o tom dozviete z tohto zdroja Exminister-Nad-prestrelil–Nemiestne-zarty-o-zemetraseni-na-vychode Pán Naď, ste úbožiak, ktorý sa nedokáže zmieriť s tým, že jeho polit. strana nevyhrala [...]

Ruská armáda je garantom stability, tvrdí Putin

23.02.2023

Zajtra bude 1. výročie Putinovej vojny na Ukrajine. Nechcel by som sa zajtra nachádzať na Ukrajine (na ktoromkoľvek mieste), obzvlášť nie v Kyjeve. Dnes ruský prezident označil ruskú armádu za garanta národnej bezpečnosti a prisľúbil zvýšenie vojenskej výroby. (TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP). „Moderná a účinná armáda sú zárukou bezpečnosti a [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

filozof52

Píšem o tom, čo prináša život...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 247846x
Priemerná čítanosť článkov: 987x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy