Založ si blog

Na Slovensku je to bohužiaľ tak, obzvlášť v Košiciach

Poslanci mestského magistrátu nariekajú, že na nič nieto peňazí, že mestská kasa je prázdna, ale keď niečo zanedbajú, tak rýchlo nájdu riešenie a dajú odstrániť nedostatky svojej nečinnosti za peniaze nás daňových poplatníkov.

Chudáci poslanci na mestskom magistráte sú tak prepracovaní, že za dlhé roky nemali času vyriešiť  majetkovo – vlastnícke vzťahy. Teraz skôr, ako sa systémovo vyriešia kompetencie a zodpovednosť za starostlivosť, tak mesto zabezpečí na vlastné náklady nápravu. Takže vážení Košičania aspoň vidíte kam idú úplne zbytočne vaše dane. Nestačí, že magistrát platí z mestskej pokladne odvoz nelegálnych skládiek z Luníka IX, oni si jednoducho vyhodia peniažky aj na údržbu (vykosenie) okolia pozemkov, ktoré patria súkromným firmám. (Keby to riešili aspoň tak, ako som to nedávno písal v jednom komentári: že, mnoho ľudí je nezamestnaných a ak by dali týmto ľuďom kosy, tak oni by to pokosili aj za polovičnú cenu a, že aj ja sám by som tiež išiel kosiť). No lepšie je predsa dať zarobiť nejakému príbuznému, alebo známemu, ktorý si zamestná zopár koscov a zhrabne dobrý balík peňazí.

5veja-r758_res

Bujná vegetácia. Burine sa na predmestí darí tak, ako keby bola zákonom chránená. Kosy sa jej nedotkli.

Síce nemožno povedať, že by nás tráva v meste prerástla a o údržbu zelene by sa nikto nestaral, ale, za košickými obchodnými centrami rastie prales, ktorý má naozaj bujnú vegetáciu a niet toho, kto by sa do nej pustil. To platí aj pre priestranstvo na ceste od Baumaxu ku Carrefouru. Celé okolie je až neuveriteľne zarastené dvojmetrovou burinou a kríkmi, ktoré zabrali aj časť chodníka. Tento stav trvá už veľmi dlho. Priestranstvo slúži aj ako verejný záchod, hromadia sa tam odpadky a združujú sa tam bezdomovci. Ľudia tadiaľ prechádzajú za prácou, na Blšák či za športom alebo kultúrou do haly Cassosport. To „územie nikoho skutočne nevyzerá vábne.“

Musím však podotknúť, že ani naše hlavné mesto nie je na tom o nič lepšie. Vlani som prebrázdil Bratislavu na bicykli a niektoré zákutia boli také isté ako je to za Blšákom  v Košiciach. Je to veľmi smutné, že kompetentní ľudia akosi nechcú vidieť, že také niečo bije veľmi do oči aj zahraničným turistom. Tí kompetentní si myslia, že všetci občania sa pohybujú iba tam kde je to pekné. Je to presne tak, ako keby ste navštívili nejakú gazdinú na dedine, ktorá síce svoju obývačku vyluxuje tak, že je všetko krásne vyleštené, ale keď vyjdete vonku na dvor, tak si zrazu pomyslíte, že ste prinajmenšom na Luníku IX.

Keď je majiteľov priveľa potom to aj tak vyzerá, že o vegetáciu sa nik nestará,  burinisko je obrovské a nieto gazdu, čo by to pokosil.

Cestu postavilo oddelenie správy komunikácií magistrátu, o zeleň v meste sa zväčša stará Správa mestskej zelene. Priestranstvo okolo obchodných centier či športovej haly si majú udržiavať vlastníci.

Na prvý pohľad je to jasné, ibaže to nie je celkom tak. Niektoré veci neboli dotiahnuté do konca. Preto nikto nevie, koho „záhrada“ to je.

Zodpovední pracovníci magistrátu zareagovali na kritiku obhliadkou terénu a začali robiť opatrenia na nápravu. Oddelenie správy komunikácií totiž zabezpečuje kosenie prícestnej zelene iba v extraviláne mesta. Na tejto ploche nekosí ani Správa mestskej zelene, lebo ju nemá v správe.

Poriadok urobí Správa mestskej zelene

„Územie je vlastnícky veľmi rôznorodé. Mesto má v majetku len časť pozemkov. V záujme bezpečnosti cestnej premávky Správa mestskej zelene urýchlene vykosí krajnice komunikácie v šírke 0,5 metra a deliaci pruh. Pustí sa do toho najneskôr tento týždeň,“ tlmočil rozhodnutie magistrátu zastupujúci hovorca Ján Mičovský.

Čo sa deje s blogoviskom Pravda?

15.10.2023

Takmer týždeň sa snažím prihlásiť na môj blog realista1 a vyzerá to tak, že systém je preťažený a prihlásiť sa nie je možné, a keď sa mi konečne podarilo prihlásiť, tak bohužiaľ nie na môj nový blog, ale na starý blog filozof52. PS Pokúšal som sa napísať správu administrátorovi, že aký mám problém, ale systém ma upozornil, že moja správa administrátorovi [...]

Exminister Naď, veľké zemetrasenie na východe by bolo, ak by voľby vyhrali Vaši modrí idioti!

10.10.2023

Na úkor včerajšieho zemetrasenia na Východnom Slovensku si nemiestne zažartoval exminister Naď! K jeho žartu mu ľudia odkázali stručne a jasne: Je to úbohé a trápne. Viac sa o tom dozviete z tohto zdroja Exminister-Nad-prestrelil–Nemiestne-zarty-o-zemetraseni-na-vychode Pán Naď, ste úbožiak, ktorý sa nedokáže zmieriť s tým, že jeho polit. strana nevyhrala [...]

Ruská armáda je garantom stability, tvrdí Putin

23.02.2023

Zajtra bude 1. výročie Putinovej vojny na Ukrajine. Nechcel by som sa zajtra nachádzať na Ukrajine (na ktoromkoľvek mieste), obzvlášť nie v Kyjeve. Dnes ruský prezident označil ruskú armádu za garanta národnej bezpečnosti a prisľúbil zvýšenie vojenskej výroby. (TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP). „Moderná a účinná armáda sú zárukou bezpečnosti a [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

filozof52

Píšem o tom, čo prináša život...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 247764x
Priemerná čítanosť článkov: 987x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy