Založ si blog

Bol primeraný zásah polície proti demonštrantom pri soche Svätopluka?

Nad touto otázkou sa vážne zamyslelo aj svetové združenie bývalých československých politických väzňov, ktoré háji záujmy obetí komunizmu a presadzuje dodržiavanie základných ľudských práv v zmysle charty OSN a so znepokojením sleduje hystériu, ktorá sa rozpútala okolo inštalácie sochy Svätopluka v Bratislave.
Brutálny a neprimeraný zásah polície proti mladým ľuďom, ktorí chceli vyjadriť svoj názor k snahám o odstránenie sochy Svätopluka dňa 7. augusta 2010 v Bratislave až príliš pripomínal temné obdobie komunizmu a zneužívania jej represívnych zložiek proti vlastným občanom.ps

Je to o to smutnejšie, že sa to odohralo v mesiaci, kedy bolo Slovensko ako súčasť bývalého Československa okupované cudzími vojskami Varšavského paktu. Neprimeraný zásah polície je ďalším dôkazom, že ponovembroví politici sa nikdy nepoučili z týchto tragických historických udalostí. Súčasné nálepkovanie  každého, kto má iný názor ako hlása oficiálna propaganda, či už je to povolenie preletov lietadiel pri vojenskom zásahu NATO proti bývalej Juhoslávii, alebo účasť našich vojakov v Iraku alebo Afganistane, až príliš pripomína  nálepkovanie bývalým totalitným režimom. Rozdiel je len v označení oponentov, označenie  protisocialistické živly, či nepriatelia ľudovodemokratického zriadenia, sa zmenilo  na extrémistov, nacionalistov  alebo neonacistov.

nov4

V USA, ktoré sa považujú za krajinu s najdlhšou demokratickou tradíciou, je nepredstaviteľné aby boli zatvárané malé deti a mladí ľudia za kreslenie symbolov nacistického Nemecka. Symboly stalinizmu a komunizmu, ktorý má na svedomí oveľa viac obetí, či už gulagov alebo svetových revolúcii, pritom na Slovensku nikomu nevadia. Represia a zákazy majú v tomto prípade kontraproduktívny dopad. Čo nie je  zakázané tak ako v USA, to nikoho z mladých ľudí nezaujíma.

Je poľutovaniahodné, že symbol jednoty Slovanov – Svätopluk sa stáva symbolom konfliktov a nedemokratických postupov. Paradoxne ten istý dvojramenný kríž aký drží Svätopluk je aj na vlajke SR. Postup strany SAS je zrejme len odpútaním pozornosti od  nesplnených predvolebných sľubov o tom, že chudobné Slovensko nebude finančne podporovať bankrotujúce krajiny EÚ.

Vytváranie pseudokomisií, ktoré majú rozhodovať o odstraňovaní symbolov Slovanov a Slovákov, je v 21. storočí a 21 rokov po páde komunizmu  prejavom politického barbarstva.

Ešte poľutovaniahodnejšie je, že sa Slovenská republika pri tom stáva policajným štátom, ktorého politici nepochopili, že polícia platená z daní všetkých občanov, je tu v prvom rade na to aby chránila ich záujmy a nie na to, aby ich za to že ju živia, krvavo mlátila. Politici, ktorí to nechcú pochopiť preto nemajú nič spoločné s kresťanstvom ani s demokraciou.

Ak dnes bola polícia nasadená len kvôli tomu, že skupina mladých ľudí chcela vyjadriť svoj postoj k likvidácii symbolu Slovanov, čo možno očakávať od tejto polície v budúcnosti ak by došlo k štrajkom alebo  k sociálnym nepokojom v súvislosti so svetovou hospodárskou krízou, ktorej koniec je v nedohľadne. Speje Slovensko opäť k streľbe do vlastných občanov?!

Vážení občania nebolo by načase žiadať poslanecké kluby aby vytvorili komisiu na prešetrenie politického zneužitia  polície a jej neprimeraného a neadekvátneho zásahu proti mladým ľuďom?

Čo sa deje s blogoviskom Pravda?

15.10.2023

Takmer týždeň sa snažím prihlásiť na môj blog realista1 a vyzerá to tak, že systém je preťažený a prihlásiť sa nie je možné, a keď sa mi konečne podarilo prihlásiť, tak bohužiaľ nie na môj nový blog, ale na starý blog filozof52. PS Pokúšal som sa napísať správu administrátorovi, že aký mám problém, ale systém ma upozornil, že moja správa administrátorovi [...]

Exminister Naď, veľké zemetrasenie na východe by bolo, ak by voľby vyhrali Vaši modrí idioti!

10.10.2023

Na úkor včerajšieho zemetrasenia na Východnom Slovensku si nemiestne zažartoval exminister Naď! K jeho žartu mu ľudia odkázali stručne a jasne: Je to úbohé a trápne. Viac sa o tom dozviete z tohto zdroja Exminister-Nad-prestrelil–Nemiestne-zarty-o-zemetraseni-na-vychode Pán Naď, ste úbožiak, ktorý sa nedokáže zmieriť s tým, že jeho polit. strana nevyhrala [...]

Ruská armáda je garantom stability, tvrdí Putin

23.02.2023

Zajtra bude 1. výročie Putinovej vojny na Ukrajine. Nechcel by som sa zajtra nachádzať na Ukrajine (na ktoromkoľvek mieste), obzvlášť nie v Kyjeve. Dnes ruský prezident označil ruskú armádu za garanta národnej bezpečnosti a prisľúbil zvýšenie vojenskej výroby. (TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP). „Moderná a účinná armáda sú zárukou bezpečnosti a [...]

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

filozof52

Píšem o tom, čo prináša život...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 246197x
Priemerná čítanosť článkov: 981x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy