Založ si blog

To neustále ženské dirigovanie mi už liezlo krkom

V časoch, keď som ešte fyzicky pracoval na horúcich prevádzkach oceliarenskej spoločnosti, hlavne v letnom období, tak ma rozčuľovali moje dlhé vlasy, no nie také ako sa nosia teraz.

Je pravdou, že istý čas, keď v bývalom Československu prichádzalo nosenie dlhých vlasov do módy, (lebo sme to prevzali zo Západu a bolo to komunistami zakazované), tak som aj ja patril medzi tých provokatérov, čo sme nosili dlhé vlasy. Ale možno sa spýtate, čo to má spoločné s dlhými vlasmi teraz, keď ich už mám na hlave pomenej? No skôr by sa dalo povedať, že ich už nemám „takmer žiadne“ a z tohto dôvodu som si plešinku skrýval česaním do pravej strany dlhšími vlasmi.

Keď sme s mojimi bratmi boli ešte malí a navštevovali sme ZDŠku, tak náš otec urobil každé leto ľahký proces – nechal nás vystríhať do holá a hotovo, no keď som bol dospelý a chcel som sa páčiť ženám, tak bolo samozrejmosťou, že som sa držal vtedajšej módy. Ale zhruba pred 10 rokmi ma moja polovička nahovorila, že ak mám taký problém s vlasmi na horúcej prevádzke, tak, že ma ostrihá do holá a budem mať pokoj. Je pravdou, že som si  nielen ja, ale aj moje okolie muselo trochu zvykať na môj vzhľad, ale vtedy mi to už bolo jedno, lebo už som sa „nepotreboval“ páčiť ženám. Odvtedy som sa s malými prestávkami aspoň občas nechal ostrihať do holá. No, keď som koncom roka 2008 prestal pracovať, tak som si už nechával svoje „tradičné háro“, kým neprišla udalosť v mojej rodine, ktorá ma priviedla k „starej tradícii“. Stalo sa to, keď začali veľkolepé prípravy na svadbu mojej prvorodenej dcéry. Boli sme na návšteve u jednej z mojich švagrín a v debate došlo k tomu, že ona začala hovoriť narážkami aj na moje vlasy, že sa jej „páčia takí muži, čo si prehadzujú vlasy na plešinke ako mokrú slamu na oranine“. Tak som si dva dni pred svadbou povedal dobre, aspoň nebudem potrebovať hrebeň a dal som si manželkou vyholiť hlavu. Pochopiteľne na svadbe všetci, čo ma poznali nevychádzali z údivu, hlavne tí s ktorými som bol v kontakte iba pár dní pred svadbou. A, keď sa s prekvapením na mňa obrátila aj švagriná, ktorá bola „krstnou mamou“ môjho rozhodnutia, tak som jej na margo povedal, že bohužiaľ parochne nenosím.

Na moju polovičku v poslednej dobe už tiež začínajú liezť „muchy“, ktoré nachytala, či už od švagrín, alebo svojich kolegýň a keď už aj ona má občas nejaké hlúpe poznámky, tak z recesie si už teraz holím hlavu sám, tým jej zároveň chcem dokázať, že ma už nebaví prispôsobovať sa ženským móresom, tak ako si to iba oni predstavujú!

Čo sa deje s blogoviskom Pravda?

15.10.2023

Takmer týždeň sa snažím prihlásiť na môj blog realista1 a vyzerá to tak, že systém je preťažený a prihlásiť sa nie je možné, a keď sa mi konečne podarilo prihlásiť, tak bohužiaľ nie na môj nový blog, ale na starý blog filozof52. PS Pokúšal som sa napísať správu administrátorovi, že aký mám problém, ale systém ma upozornil, že moja správa administrátorovi [...]

Exminister Naď, veľké zemetrasenie na východe by bolo, ak by voľby vyhrali Vaši modrí idioti!

10.10.2023

Na úkor včerajšieho zemetrasenia na Východnom Slovensku si nemiestne zažartoval exminister Naď! K jeho žartu mu ľudia odkázali stručne a jasne: Je to úbohé a trápne. Viac sa o tom dozviete z tohto zdroja Exminister-Nad-prestrelil–Nemiestne-zarty-o-zemetraseni-na-vychode Pán Naď, ste úbožiak, ktorý sa nedokáže zmieriť s tým, že jeho polit. strana nevyhrala [...]

Ruská armáda je garantom stability, tvrdí Putin

23.02.2023

Zajtra bude 1. výročie Putinovej vojny na Ukrajine. Nechcel by som sa zajtra nachádzať na Ukrajine (na ktoromkoľvek mieste), obzvlášť nie v Kyjeve. Dnes ruský prezident označil ruskú armádu za garanta národnej bezpečnosti a prisľúbil zvýšenie vojenskej výroby. (TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP). „Moderná a účinná armáda sú zárukou bezpečnosti a [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

filozof52

Píšem o tom, čo prináša život...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 247451x
Priemerná čítanosť článkov: 986x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy