Založ si blog

Invázia komárov na Zemplíne a peniaze na ich postrek…

V televíznych správach, hlavne na TA 3 donekonečna ospevujú štát, ako vláda uvoľnila milióny na postrek proti komárom. Doslova žasnem nad tým ako si mnohí občania, ale hlavne starostovia obci pochvaľujú, že štát na  túto háveď uvoľnil prostriedky, lebo obce na to nemajú.

Panebože, kedy tento národ pochopí, že štátu peniaze do kasy z neba nepadajú? Že koniec koncov aj tak toto všetko zaplatíme my sami!

Keby aspoň raz v živote poslanci, ale aj starostovia obci prehlásili, že keď je nedostatok peňazí tak, že sa zriekajú svojho mesačného platu a tieto peniaze venujú trebárs na ten postrek proti komárom. Myslím si, že takto by si určite naklonili aj voličov a tie peniaze by im až tak nechýbali, lebo aj tak za takú prácu, čo robia pre Slovensko si ani toľko nezaslúžia. (Česť výnimkám, aj keď tých by sa hádam dalo spočítať na prstoch jednej ruky.)

V súvislosti s komármi mi nedá, aby som nepoukázal na jeden z patentov, ktorý zhruba pred mesiacom spropagovali aj média: tuším, že to bol Mexičan, ktorý vymyslel jednoduché, ale veľmi účinné zariadenie na ničenie komárov. Princíp je úplne jednoduchý, spočíva v tom, že PET fľaša je upravená (s roztokom na, ktorý sa komáre vrhajú ako včely na med), tak aby sa už komáre z nej nedostali von a v tom špeciálnom roztoku uhynú. Totiž u nás na Slovensku je plastových fliaš neúrekom a určite by to bolo zdravšie pre občanov a aj podstatne lacnejšie, lebo ak ma pamäť neklame, tak ten chlapík si za svoj jeden takýto „lapač“ komárov stanovil cenu 3 Eura.

P.S. Pri vynaliezavosti Slovákov si myslím, že ten Mexičan by ani nepostrehol, že sme mu jeho patent ukradli a vyšlo by nás to ešte lacnejšie, veď taký roztok pripraviť pre našich pracovníkov v laboratóriách by nemal byť veľký problém a zároveň by sa ušetrili iné živočíchy a aj ľudia by sa vyhli škodlivinám, lebo nik ma nepresvedčí o tom, že ak postrek škodí komárom, že to neškodí aj iným živočíchom, či rastlinám a v neposlednom rade aj človeku.

Čo sa deje s blogoviskom Pravda?

15.10.2023

Takmer týždeň sa snažím prihlásiť na môj blog realista1 a vyzerá to tak, že systém je preťažený a prihlásiť sa nie je možné, a keď sa mi konečne podarilo prihlásiť, tak bohužiaľ nie na môj nový blog, ale na starý blog filozof52. PS Pokúšal som sa napísať správu administrátorovi, že aký mám problém, ale systém ma upozornil, že moja správa administrátorovi [...]

Exminister Naď, veľké zemetrasenie na východe by bolo, ak by voľby vyhrali Vaši modrí idioti!

10.10.2023

Na úkor včerajšieho zemetrasenia na Východnom Slovensku si nemiestne zažartoval exminister Naď! K jeho žartu mu ľudia odkázali stručne a jasne: Je to úbohé a trápne. Viac sa o tom dozviete z tohto zdroja Exminister-Nad-prestrelil–Nemiestne-zarty-o-zemetraseni-na-vychode Pán Naď, ste úbožiak, ktorý sa nedokáže zmieriť s tým, že jeho polit. strana nevyhrala [...]

Ruská armáda je garantom stability, tvrdí Putin

23.02.2023

Zajtra bude 1. výročie Putinovej vojny na Ukrajine. Nechcel by som sa zajtra nachádzať na Ukrajine (na ktoromkoľvek mieste), obzvlášť nie v Kyjeve. Dnes ruský prezident označil ruskú armádu za garanta národnej bezpečnosti a prisľúbil zvýšenie vojenskej výroby. (TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP). „Moderná a účinná armáda sú zárukou bezpečnosti a [...]

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

filozof52

Píšem o tom, čo prináša život...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 247649x
Priemerná čítanosť článkov: 987x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy