Založ si blog

Východniari už Dzurindovi chystajú šibenicu

Nikdy som nebol na žiadnej predvolebnej kampani, ale včera som urobil výnimku. Predvčerom som sa vybral do mojej rodnej obce, aby som zveľadil záhradu a zároveň aby som dokončil aj orezávanie stromov. (Viem, že už tento zásah nebol tým najlepším riešením, lebo jablone už boli v kvete, ale pred týždňom bolo škaredé počasie, tak som si posunul termín na neskôr. Včera, keď som orezával stromy, tak ma zbadal môj bratranec a tak mi prišiel pomôcť, lebo videl, že mám toho ešte neúrekom. Počas práce sa ma spýtal, či viem, že dnes (t.j. ako včera) majú smeráci predvolebnú kampaň vo Vyšnej Rybnici a že tam Fico bude hrať futbal aj so svojimi ministrami proti Sobranciam. Tak som bratrancovi ihneď povedal, že takúto príležitosť si nemôžem nechať ujsť, keď Fico má voči mne jednu dlžobu. Tí z vás, ktorí netušia o čo sa jedná, tak iba pripomeniem, že som s nim hovoril osobne 19.10.2009 v Košiciach a povedal som mu, že vďaka jeho úprave zákona o predčasnom dôchodku nepoberám predčasný dôchodok, ktorý mi právom patrí. Fico mi vtedy sľúbil, že všetko si preverí a že ma potom bude o všetkom informovať. Po troch mesiacoch, keď ma už omrzelo ďalej čakať na jeho odpoveď, tak som sa bicyklom vybral do BA na Úrad vlády a naivne som veril, že ma pán premiér príjme. No jeho riaditeľka ma k nemu nepustila, hoci som jej vysvetľoval, že sa uňho zdržím maximálne tri minúty.

w42_295048_orig

Preto, keď som sa včera dozvedel túto správu, tak som bratrancovi povedal, že nedokončené jablone ešte jeden deň počkajú a o 18 hodine som si sadol na bicykel a išiel som za Ficom. Obec Vyšná Rybnica je od mojej rodnej obce vzdialená iba tri kilometre.

Nebudem vás ďalej napínať. Moje snenie o tom, že tam sa už Fico nebude môcť na nič vyhovoriť a že ma bude musieť vypočuť vyšlo nazmar, lebo premiér buď zostal v Michalovciach, alebo sa vrátil do BA.

Využil som aspoň tú možnosť, že som informoval Braňa Ondruša, že o čom som chcel hovoriť s premiérom a dohodol som sa s ním, že mu pošlem emailom správu a že budem čakať premiérové vyjadrenie.

No, myslím si, že vás zaujme aj to, čo sa dialo v obci kým sa čakalo na vládnu delegáciu. Ja som mal informáciu, že tam mali prísť o 18:30, ale prišli až o 19:30. (Ondruš ma vyviedol z omylu, že príchod bol skutočne naplánovaný na 19:30).
Dedinčania už najmenej dve hodiny postávali a v hlúčiku debatovali pri mantinely multifunkčného ihriska, (ktoré im dal Fico urobiť). Zaujali ma dvaja päťdesiatnici, ktorí to už mali riadne pod čapicou z toho piva, ktoré im tam čapovali zadarmo. Jeden z tejto dvojice v priebehu 20 minút, (čo som ich akože nezaujate počúval) zo šesť krát zopakoval, že Ficovi, Kaliňákovi a Paškovi by ruky nohy bozkal, lebo robia veľa dobrého pre ľudí, ale Dzurindu a tých, ktorí boli za jeho vlády po jeho boku, že tých by všetkých povešal. Ten jeho priateľ na všetko súhlasne pritakával. No potom ten, čo toľko rečnil sa zháčil, pozrel na mňa (pochopiteľne nebol som miestny) a spýtal sa ma či patrím k vládnej ochranke, tak som mu iba záporne kývol hlavou a keďže som ani slovo nepovedal, tak znovu ako mlynček mlel to, čo už x – krát povedal. Vôbec nie je vylúčené, že po voľbách ak Fico zostane aj naďalej pri moci, tak ten rečník, keď poriadne vytriezvje, tak bude medzi prvými, čo budú na Fica nadávať. (A to ani nemusí byť nejaká dlhá doba, možno pár mesiacov).

V tej obci som sa skutočne presvedčil, že mnohým Slovákom veľa netreba, že ich vôbec nezaujíma volebný program strany, úplne im stačí ak im s letákmi strany odovzdajú guličkové pera a deťom nafúknuté smerácke balóny, poprípade kľúčenky so žetónmi do nákupných vozíkov. No a samozrejme guľáš a pivo, prípadne kofolu. Aby som nezabudol to najdôležitejšie: pekné sľuby, tie zaberajú najlepšie: Hlavné slovo si zobral Kaliňák a hneď začal tým, že vie o tom, že obec má iba niečo vyše 400 obyvateľov a že vidieť, že mnohí sú aj zo susedných obci, ale, že sa nemusia obávať, a nemusia to ihrisko rybničanom závidieť, že ak ich budú aj naďalej voliť, tak strana má v pláne vybudovať ešte ďalších vyše 400 ihrísk okrem tých vyše 620, ktoré už dali vybudovať.

Miki, vystríham Ťa, ani nechoď so svojimi ľuďmi robiť predvolebnú kampaň do tých obci, kde už boli ficovci, lebo Ťa miestní občania budú hnať palicami ako štvanca.

Laco

clanok_foto

Čo sa deje s blogoviskom Pravda?

15.10.2023

Takmer týždeň sa snažím prihlásiť na môj blog realista1 a vyzerá to tak, že systém je preťažený a prihlásiť sa nie je možné, a keď sa mi konečne podarilo prihlásiť, tak bohužiaľ nie na môj nový blog, ale na starý blog filozof52. PS Pokúšal som sa napísať správu administrátorovi, že aký mám problém, ale systém ma upozornil, že moja správa administrátorovi [...]

Exminister Naď, veľké zemetrasenie na východe by bolo, ak by voľby vyhrali Vaši modrí idioti!

10.10.2023

Na úkor včerajšieho zemetrasenia na Východnom Slovensku si nemiestne zažartoval exminister Naď! K jeho žartu mu ľudia odkázali stručne a jasne: Je to úbohé a trápne. Viac sa o tom dozviete z tohto zdroja Exminister-Nad-prestrelil–Nemiestne-zarty-o-zemetraseni-na-vychode Pán Naď, ste úbožiak, ktorý sa nedokáže zmieriť s tým, že jeho polit. strana nevyhrala [...]

Ruská armáda je garantom stability, tvrdí Putin

23.02.2023

Zajtra bude 1. výročie Putinovej vojny na Ukrajine. Nechcel by som sa zajtra nachádzať na Ukrajine (na ktoromkoľvek mieste), obzvlášť nie v Kyjeve. Dnes ruský prezident označil ruskú armádu za garanta národnej bezpečnosti a prisľúbil zvýšenie vojenskej výroby. (TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP). „Moderná a účinná armáda sú zárukou bezpečnosti a [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

filozof52

Píšem o tom, čo prináša život...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 246260x
Priemerná čítanosť článkov: 981x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy