Založ si blog

V centre Košíc vyrúbali stromy

Pod lampou býva najväčšia tma…

Pán Schuster sa počas svojej primátorskej éry postaral o zabetónovanie a kamenné vydláždenie celého starého mesta – najlepšie to vidieť v centre mesta na ulici – Hlavna. Úbohým stromom dovolil ponechať trochu zeminy v oblasti ich kmeňov a doslova ich ponechal svojmu osudu ako, keď zakopú človeka do zeme s vytŕčajúcou hlavou a nechajú ho tam zomrieť. Keďže takýto človek je odsúdený na smrť, tak aj tieto stromy sa nemôžu „dožadovať“ nejakej pomoci kým nedokonajú.

No ja chcem poukázať na inú skutočnosť: občania Košíc sa stavajú úplne ľahostajne k veciam verejným. Preto si radní páni dovoľujú to, čo sa im zachce (vynašli sa výhovorkou, že stromy boli nakazené škodcom). Takže v tomto prípade sú občania tou spomenutou lampou, ktorá až príliš svieti tým, ktorí takto bezhlavo postupujú. Keby na tie miesta kde stromy spílili, hneď zasadili mladé stromy, (ktoré by spolu zo zeminou doviezli z niektorej lesnej škôlky), tak to by som ešte dokázal pochopiť, no to by potom pribudlo niekomu viac starosti a roboty, takže je jednoduchšie nechať na týchto miestach vytŕčať pníky, aby mali, čo obdivovať zahraničný turisti, lebo v ich krajinách stopercentne takéto atrakcie nevidia.

Nakoľko sa už stáva národným trendom skutočnosť, že za všetkým treba vidieť peniaze a úplatky, tak nie je vylúčené, že na mnohých miestach sú tie vypílené stromy iba dočasné riešenie, lebo ľahko sa môže stať, že tam o pár dní postavia bilboardy a potom už skutočne nikomu tie stromy tam chýbať nebudú. Veď mnohým Košičanom sa pravdepodobne bude lepšie pozerať na les bilboardov s holými babami ako na živé stromy.

Akoby nestačilo, že v meste ubúda mnoho stromov, tak ešte aj zeleň v okolí mesta sa neudržiava, tak ako by sa to malo a patrilo udržiavať. V dávnejších časoch chlapi kosili kosami iba ručne, ale nikde nebolo takej takmer dvojmetrovej buriny po okolí ako je tomu teraz. Hlavne, že teraz sú motorové kosačky, ale finančné prostriedky idú tuším iba poslancom na ich odmeny  a potom to v našich mestách a obciach skutočne vyzerá ako pohľad na ostrihanú hlavú pankáča. Pokosené je iba tam, kde to najviac bije do očí a čo je už o nejaký meter ďalej, tak to už nikoho netrápi, že táto burina strpčuje ľuďom život. Potom sa odborníci nestačia čudovať, že prečo je z roka na rok narastajúci počet alergikov.

Laco

Čo sa deje s blogoviskom Pravda?

15.10.2023

Takmer týždeň sa snažím prihlásiť na môj blog realista1 a vyzerá to tak, že systém je preťažený a prihlásiť sa nie je možné, a keď sa mi konečne podarilo prihlásiť, tak bohužiaľ nie na môj nový blog, ale na starý blog filozof52. PS Pokúšal som sa napísať správu administrátorovi, že aký mám problém, ale systém ma upozornil, že moja správa administrátorovi [...]

Exminister Naď, veľké zemetrasenie na východe by bolo, ak by voľby vyhrali Vaši modrí idioti!

10.10.2023

Na úkor včerajšieho zemetrasenia na Východnom Slovensku si nemiestne zažartoval exminister Naď! K jeho žartu mu ľudia odkázali stručne a jasne: Je to úbohé a trápne. Viac sa o tom dozviete z tohto zdroja Exminister-Nad-prestrelil–Nemiestne-zarty-o-zemetraseni-na-vychode Pán Naď, ste úbožiak, ktorý sa nedokáže zmieriť s tým, že jeho polit. strana nevyhrala [...]

Ruská armáda je garantom stability, tvrdí Putin

23.02.2023

Zajtra bude 1. výročie Putinovej vojny na Ukrajine. Nechcel by som sa zajtra nachádzať na Ukrajine (na ktoromkoľvek mieste), obzvlášť nie v Kyjeve. Dnes ruský prezident označil ruskú armádu za garanta národnej bezpečnosti a prisľúbil zvýšenie vojenskej výroby. (TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP). „Moderná a účinná armáda sú zárukou bezpečnosti a [...]

Rusko Ukrajina Putin výcvikové stredisko návšteva uarus

Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

26.04.2024 10:10

Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar.

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 10:15

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

filozof52

Píšem o tom, čo prináša život...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 247871x
Priemerná čítanosť článkov: 988x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy