Založ si blog

Tak Slováci, už sme sa dočkali…

Nie nejdem písať o hymne, ale o našom národnom športe „slovenskej hádzanej“…

Tí z vás, ktorým tento šport nič nehovorí, tak iba na vysvetlenie: nie je to šport pri ktorom sa hádžu poldecáky do diaľky kvôli vytvoreniu slovenského rekordu do Guinessovej knihy rekordov, ale je to „hádzanie alkoholického obsahu poldecákmi do hrdla“.

Viem, rekord držia Rusi a hoci Slovensko je také malé, že by sa dalo porovnať  „s jedným väčším mestom v Rusku“, no keď to pôjde takým tempom u nás ďalej tak, ako sa to rozbieha, tak tých Rusov v štatistike spotreby alkoholu na jedného obyvateľa za veľmi krátku dobu predbehneme.

Vláda sa postarala o zvýšenie ceny alkoholu, len aby sa čo najviac naplnila štátna kasa. Lenže tento ťah je iba Pyrrhovým víťazstvom.

Krčmy a alkohol sú najväčším peklom Slovenska a to ani zďaleka nebolo pred takými 20 – 30 rokmi také, ako je to teraz. Veď len v Košiciach aj keď krčmy na kilometre obchádzam, tak vidím, aké trosky z nich vychádzajú. (Iba občas idem do krčmy podať keno, ale aj tak by som si tam najradšej zobral dýchací prístroj.) No najsmutnejšie na tom je to, že to bude stále len a len horšie. Už doteraz som mal možnosť vidieť rodiny tých alkoholikov z našich krčiem, ako nešťastne to u nich vyzerá, lebo tam robievam odpočty vody a kúrenia. Takisto vidím mnoho skupiniek mladých, nezamestnaných ľudí postávajúcich v parkoch, alebo v blízkosti niektorých blokov ako si podávajú (kolujú) fľašu s obsahom alkoholu. Neviem si síce dobre predstaviť odkiaľ vedia dennodenne splašiť peniaze na tento účel, ale je to otrasný pohľad, najmä na tých, ktorí sú už tak sčučkaní, že ani nevedia o sebe a ostatní ich tam nechávajú vylihovať či už na zemi, alebo na lavičkách premočených vlastným močom a v nejednom prípade aj prepytujem zosratých. (Aj, keď nie celkom je pravda, že neviem odkiaľ si tieto skupinky berú peniaze na tento alkohol, ale teraz v tomto prípade je to vedľajšie, aby som sa o tom viac rozširoval, lebo aj bezdomovci v tomto trende nezaostávajú.)

Pribúda nezamestnanosť a ešte sa zvýšila cena alkoholu!  Toto iba dopomôže podvodníkom pašovať a predávať alkohol z Ukrajiny a takisto ako poznám Slovákov tak na dedinách asi nebude domu, kde nebudú páliť domácu „samohonku“ – a takisto ju budú aj predávať.

Vôbec by ma neprekvapilo keby si nejaký miliardár na Ukrajine prenajal nákladné lietadlo s pilotmi a denne by lietali na naše územie s plne naloženým lietadlom s alkoholom v prepravkách. (Veď, keď Slota si mohol lietať lietadlom kam sa mu zachcelo, tak by v tom bol čert, aby si ukrajinská mafia neporadila s takou maličkosťou). Tu na Slovensku by im potom postačili iba nejaké „búdky“ v ktorých by mali svojich priekupníkov a lacnejší alkohol ako je teraz náš by rozpredali v rekordnom čase, že ani policajti by nestačili doraziť na tieto miesta. A keby sa im to aj podarilo, tak ako poznám Slovákov, tak na tieto miesta by museli doraziť jedine ťažkoodenci, lebo v opačnom prípade by sa musela obyčajná policajná hliadka z takého miesta čo najskôr pakovať – pochopiteľne pokiaľ by chceli jej členovia z tohto stavu vyviaznuť so zdravou kožou.

Laco

Čo sa deje s blogoviskom Pravda?

15.10.2023

Takmer týždeň sa snažím prihlásiť na môj blog realista1 a vyzerá to tak, že systém je preťažený a prihlásiť sa nie je možné, a keď sa mi konečne podarilo prihlásiť, tak bohužiaľ nie na môj nový blog, ale na starý blog filozof52. PS Pokúšal som sa napísať správu administrátorovi, že aký mám problém, ale systém ma upozornil, že moja správa administrátorovi [...]

Exminister Naď, veľké zemetrasenie na východe by bolo, ak by voľby vyhrali Vaši modrí idioti!

10.10.2023

Na úkor včerajšieho zemetrasenia na Východnom Slovensku si nemiestne zažartoval exminister Naď! K jeho žartu mu ľudia odkázali stručne a jasne: Je to úbohé a trápne. Viac sa o tom dozviete z tohto zdroja Exminister-Nad-prestrelil–Nemiestne-zarty-o-zemetraseni-na-vychode Pán Naď, ste úbožiak, ktorý sa nedokáže zmieriť s tým, že jeho polit. strana nevyhrala [...]

Ruská armáda je garantom stability, tvrdí Putin

23.02.2023

Zajtra bude 1. výročie Putinovej vojny na Ukrajine. Nechcel by som sa zajtra nachádzať na Ukrajine (na ktoromkoľvek mieste), obzvlášť nie v Kyjeve. Dnes ruský prezident označil ruskú armádu za garanta národnej bezpečnosti a prisľúbil zvýšenie vojenskej výroby. (TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP). „Moderná a účinná armáda sú zárukou bezpečnosti a [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

filozof52

Píšem o tom, čo prináša život...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 247936x
Priemerná čítanosť článkov: 988x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy