Založ si blog

E- pay karty pre občanov Luníka IX.

Na Slovensku sa rysuje projekt, ktorý konečne prinúti žiť neprispôsobivých Rómov tak ako sa patrí! No ešte to ani nie je schválené a už sú tu prvé protesty.

Všetci veľmi dobre vieme prečo obyvatelia Luníka IX nesúhlasia s tzv. bezhotovostnými kartami, lebo za tým všetkým sú úžerníci, ktorým sa veľmi dobre darí zdierať túto bedač. Karty majú zaviesť život bez peňazí vo vrecku a tým by konečne ubudlo množstvo neplatičov za vodu, kúrenie, plyn a elektrinu. Samozrejme takto by sa prestalo dariť úžerníkom.

Starosta Luníka IX. Ladislav Šaňa je zásadne proti kartám. „Ľudia si potrebujú zaplatiť lekárov, dopravu, 3 alebo 4 eurá na deň riešením nie sú,“ skonštatoval Šaňa a tvrdil, že je to voči Rómom diskriminácia. „Nemôžeme predsa vytvárať zákony len pre Rómov.“ (Zvláštne argumenty: zrazu ľudia potrebujú platiť lekárov a dopravu. Pokiaľ viem tak lekárska starostlivosť je u nás bezplatná a mestskú dopravu väčšina Rómov využíva na čierno. No oni zrazu potrebujú platiť!)

„Nechceme e-pay karty. Nechceme brať sociálne dávky. Chceme rovnaké práva ako Slováci. Chceme prácu. Diskriminujú nás,“ tvrdili včera pri proteste niektorí obyvatelia sídliska.

Išlo o ich reakciu na úvahy o zavádzaní tzv. bezhotovostných kariet ministerstvom práce pre sociálne odkázané spoločenstvá. Ľudia v hmotnej núdzi by si zavedením takéhoto systému vyberali dávky po častiach každý deň. Automaticky by sa im z kariet sťahovali napríklad platby za vodu, elektrinu či plyn. Má ísť o jedno z opatrení na zlepšenie súčasnej situácie Rómov. (Jednoznačne treba úžerníkom skomplikovať cestu k peniazom od tých, ktorí živoria a tu jasne vidieť, že proti takému opatreniu neprotestujú obyčajní Rómovia, ale že sú za tým iba špekulanti, ktorí tento štát t.j. nás všetkých iba vyciciavajú.)

Štátna tajomníčka rezortu práce Lucia Nicholsonová (SaS) s týmito argumentmi nesúhlasí. „E-pay karty nemajú byť zavádzané len pre Rómov, ale pre všetkých poberateľov dávok v hmotnej núdzi.“ Podľa nej sú informácie vytrhnuté z kontextu, o diskriminácii sa hovoriť nedá. „E-pay karty majú Rómom pomôcť. Majú ich chrániť pred úžerníkmi, neplatičstvom aj nízkou mierou hospodárnosti.“

E-pay karty sa majú zaviesť začiatkom budúceho roka. „Obrátime sa na Európsku úniu. Nevidíme inú možnosť,“ uzavrel starosta Šaňa. (Kladiem si otázku na koho by sa obrátil ak by naša vláda postupovala tak ako Francúzi? Tí neprispôsobivým Rómom ukázali cestu, že sa majú vrátiť tam odkiaľ prišli! No u nás sa zatiaľ slušní ľudia bránia pred neprispôsobivými Rómami múrmi, ale už aj toto Rómovia kritizujú diskrimináciou.)

Čo sa deje s blogoviskom Pravda?

15.10.2023

Takmer týždeň sa snažím prihlásiť na môj blog realista1 a vyzerá to tak, že systém je preťažený a prihlásiť sa nie je možné, a keď sa mi konečne podarilo prihlásiť, tak bohužiaľ nie na môj nový blog, ale na starý blog filozof52. PS Pokúšal som sa napísať správu administrátorovi, že aký mám problém, ale systém ma upozornil, že moja správa administrátorovi [...]

Exminister Naď, veľké zemetrasenie na východe by bolo, ak by voľby vyhrali Vaši modrí idioti!

10.10.2023

Na úkor včerajšieho zemetrasenia na Východnom Slovensku si nemiestne zažartoval exminister Naď! K jeho žartu mu ľudia odkázali stručne a jasne: Je to úbohé a trápne. Viac sa o tom dozviete z tohto zdroja Exminister-Nad-prestrelil–Nemiestne-zarty-o-zemetraseni-na-vychode Pán Naď, ste úbožiak, ktorý sa nedokáže zmieriť s tým, že jeho polit. strana nevyhrala [...]

Ruská armáda je garantom stability, tvrdí Putin

23.02.2023

Zajtra bude 1. výročie Putinovej vojny na Ukrajine. Nechcel by som sa zajtra nachádzať na Ukrajine (na ktoromkoľvek mieste), obzvlášť nie v Kyjeve. Dnes ruský prezident označil ruskú armádu za garanta národnej bezpečnosti a prisľúbil zvýšenie vojenskej výroby. (TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP). „Moderná a účinná armáda sú zárukou bezpečnosti a [...]

Rusko Ukrajina Putin výcvikové stredisko návšteva uarus

Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

26.04.2024 10:10

Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar.

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 10:15

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

filozof52

Píšem o tom, čo prináša život...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 247872x
Priemerná čítanosť článkov: 988x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy