Založ si blog

Pán poslanec Ľ. Vážny chcel by som počuť Vaše vyjadrenie k platom manažérov v USS

Manažéri Železníc SR poberali platy ako prezident SR. Minister dopravy, pôšt a telekomunikácii Ján Figeľ sa kritický vyjadril k vysokým platom manažérov Železníc SR a to najmä počas krízy. Železnice SR vykazovali počas celého obdobia vysoké straty, ale predchodca nového ministra Ľubomír Vážny (Smer-SD) sa vyjadril k platom manažérov Železníc SR takto: Že toto je normálne, lebo za menší plat by takú zodpovednú funkciu nechcel nikto robiť.

Skutočne by som si veľmi rád vypočul odpoveď pána Vážneho na túto otázku: Čo to je za zodpovednosť, keď spoločnosť nemá žiadne zisky?

Keby U.S. Steel Košice boli stratové iba jeden jediný týždeň, tak by manažérske posty boli každú chvíľu obsadzované novými ľuďmi, no, ale tým ide v prvom rade stále iba o zisk, a také niečo sa o slovenských železniciach nedá tvrdiť.

Je to samozrejmá vec, že ja sa od exministra nikdy odpovede nedočkám, ale sa tomu ani príliš nečudujem, že bol taký štedrý pri rozdávaní štátnych peňazí, keď on sám poberal vysoký plat za nič. Veď celý rezort riadil tak, že všade bolo len plno káuz a nič pozitívne: stačí sa pozrieť iba na predražené diaľnice…

Minister dopravy, pôšt a telekomunikácii Ján Figeľ odvolal z funkcie člena Správnej rady Železníc SR Dušana Švantnera, ktorý bol bývalým štátnym tajomníkom ministerstva dopravy. Taktiež odvolal bývalého vedúceho služobného úradu ministerstva dopravy Andreja Holáka. Ten bol členom dozornej rady štátneho podniku Letové prevádzkové služby SR.

Snáď po týchto odvolaniach už začne aj v Železniciach SR svitať na lepšie časy, lebo kradnúť tam už hádam ani nieto z čoho.

Čo sa deje s blogoviskom Pravda?

15.10.2023

Takmer týždeň sa snažím prihlásiť na môj blog realista1 a vyzerá to tak, že systém je preťažený a prihlásiť sa nie je možné, a keď sa mi konečne podarilo prihlásiť, tak bohužiaľ nie na môj nový blog, ale na starý blog filozof52. PS Pokúšal som sa napísať správu administrátorovi, že aký mám problém, ale systém ma upozornil, že moja správa administrátorovi [...]

Exminister Naď, veľké zemetrasenie na východe by bolo, ak by voľby vyhrali Vaši modrí idioti!

10.10.2023

Na úkor včerajšieho zemetrasenia na Východnom Slovensku si nemiestne zažartoval exminister Naď! K jeho žartu mu ľudia odkázali stručne a jasne: Je to úbohé a trápne. Viac sa o tom dozviete z tohto zdroja Exminister-Nad-prestrelil–Nemiestne-zarty-o-zemetraseni-na-vychode Pán Naď, ste úbožiak, ktorý sa nedokáže zmieriť s tým, že jeho polit. strana nevyhrala [...]

Ruská armáda je garantom stability, tvrdí Putin

23.02.2023

Zajtra bude 1. výročie Putinovej vojny na Ukrajine. Nechcel by som sa zajtra nachádzať na Ukrajine (na ktoromkoľvek mieste), obzvlášť nie v Kyjeve. Dnes ruský prezident označil ruskú armádu za garanta národnej bezpečnosti a prisľúbil zvýšenie vojenskej výroby. (TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP). „Moderná a účinná armáda sú zárukou bezpečnosti a [...]

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07, aktualizované: 19:04

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

filozof52

Píšem o tom, čo prináša život...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 247381x
Priemerná čítanosť článkov: 986x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy