Založ si blog

Mali by sme vlastniť zbrane?

Prosím neberte to tak, že tu chcem robiť Kotlebovi reklamu, ale už by bolo naozaj načase porozmýšľať ako riešiť rómsku otázku. Jednoducho ak Vláda urýchlene nepodnikne v tejto oblasti riadne a razantné kroky, tak kotlebovci sa budú čím ďalej tým viac zviditeľňovať.

Samozrejme je to dobre pre novinárov, lebo majú o čom písať, ale zároveň takto robia dobrú službu aj Kotlebovi a jeho strane, lebo čím viac o ňom budú písať, tým viac priaznivcov bude mať jeho strana.

Nakoniec je to dobre vidieť aj po včerajšom Kotlebovom zviditeľnení  v Šarišských Michaľanoch, ako náhle vyšiel o tomto protestnom zhromaždení článok v novinách tak o komentáre k nemu nebola núdza.

Zaujal ma napríklad tento názor jedného z diskutujúcich:

Ľahko sa hovorí..

..Píše niekomu, kto nemusí žiť v blízkosti týchto obyvateľov rómskeho pôvodu. Povedzte deťom predavačky zo Šarišských Michalian, čo jej Róm v predajni potravín pre fľašu alkoholu podrezal hrdlo, že on to tak nemyslel! Radšej ani neskúšajte prejsť cez osadu Ostrovany / neďaleko Šarišských Michalian /, keď miestni dostanú pravidelnú, mesačnú, zaslúženú sociálnu podporu. Čo takto si vyskúšať len prejsť po ceste okolo. Sám jeden, napr. s mobilom v ruke? Neodporúčam!!! Ak nie ste nejaký Bruce Lee. Lebo ináč… , ale čo však si to vyskúšajte a potom si nebudete musieť klásť otázku, prečo miestni ľudia podporovali tohto Kotlebu. Prečo mu tlieskali? Lebo!!!!!!!! A nech sa nezabúda na to že pozitívna diskriminácia by mala byť tiež trestná!

No najviac ma zaujal nasledujúci príspevok:

No ja som osobne za to, aby mal každý občan pravo na zbraň a ak sa mu siaha na jeho majetok, alebo mu niekto naň vstupy tak bez opletačiek môže strieľať. Myslím si, že keby ich niekoľko bratov pri krádežiach strelili tak by si to tie svoje krádeže a neuviazaných a nebezpečných psov rýchlo rozmysleli, lebo ja to už vážne nevidím ako inač teda ako by sme tento problém riešili, ak nechceme policajný štát a plus bonus všetci čo devastujú nájomne byty ponúknuť ako nájomcom vopred za euro(a tým sa ich zbaviť aby na nich nedoplácali slušní ľudia) a keď nie predať hrubokrkym, tí si s nimi spravia rýchlo poriadok, zrušiť soc. dávky a dávať ich len za prácu pre mesto aj dávky na deti ale nech si ich reálne odpracujú, a veľa Rómov je ZTP tak pekne preveriť všetkých ZTP externými (iný kraj alebo aj štát) a utajenými (aby nevedeli ich mena) špecialistami, slušným ľuďom čo poberajú dávky nebude vadiť pracovať a ZTP ozajstným určite nebude vadiť, keď sa budú musieť dostaviť na pár možno jedno vyšetrenie zhodnotenia stavu. Po týchto krokoch garantujem že za 4 roky nebudeme vedieť, čo je to rómsky problém, a dávky sa budú vydávať iba tým, čo im patria, tak sa môžu aj rapídne zvýšiť, znížiť plošne dane lebo nebude treba míňať na rómsky problém. To je suma sumárom ľudia pracujúci pre obec, čo skrášľujú obec, nižšie dane=viacej peňazí pre ľudí, tak si ľudia budú môcť viac dovoliť a minúť v službách, takže sa tam môže zamestnať viac ľudí a nebudeme vedieť, čo je to rómsky problém a znížime nezamestnanosť . Takže pani politici tu mate návod môžete sa realizovať, tento plán je odkázaný na úspech. Pochopiteľne mi nedalo, aby som na jeho diskusný príspevok nezareagoval. Takže tu vám predkladám moju reakciu:

„No ja som osobne za to, aby mal každý občan pravo na zbraň“ – neviem, či si uvedomuješ, že netrvalo by to dlho a Slovensko by nemalo 5,5 miliónov obyvateľov, ale možno max. 2 milióny, navzájom by sme sa tu vystrieľali ako potkany. Veď si len pozri susedské medziľudské vzťahy: jeden si prehradí oplotením pozemok, ale vôbec ho už netrápi, že tým zabráni prístupu ostatným susedom k ich príbytkom, lebo im zablokoval prístupovú cestu.

Mimochodom máš dobré návrhy, ale háčik je v tom, že politici kašľu na problémy s Rómami, lebo iba vďaka nim si môžu vegetiť  na svojich postoch. Politikom jednoznačne stačí, aby Cigánom pred voľbami nasľubovali hory doly a Cigáni sa im svojimi hlasmi postarajú o nič nerobenie počas ďalších 4 rokov volebného obdobia.

Ale zaujal ma aj takýto názor:

Ak sa vysačkujú späť do Indie tak si zaspieva celý národ )))))

A takýchto názorov a im podobných je strašne veľa. Konkrétne k takým sa ani nemienim vyjadrovať, ale toto by malo byť dostatočným dôvodom pre politikov, že je skutočne najvyšší čas tento problém riešiť.

Čo sa deje s blogoviskom Pravda?

15.10.2023

Takmer týždeň sa snažím prihlásiť na môj blog realista1 a vyzerá to tak, že systém je preťažený a prihlásiť sa nie je možné, a keď sa mi konečne podarilo prihlásiť, tak bohužiaľ nie na môj nový blog, ale na starý blog filozof52. PS Pokúšal som sa napísať správu administrátorovi, že aký mám problém, ale systém ma upozornil, že moja správa administrátorovi [...]

Exminister Naď, veľké zemetrasenie na východe by bolo, ak by voľby vyhrali Vaši modrí idioti!

10.10.2023

Na úkor včerajšieho zemetrasenia na Východnom Slovensku si nemiestne zažartoval exminister Naď! K jeho žartu mu ľudia odkázali stručne a jasne: Je to úbohé a trápne. Viac sa o tom dozviete z tohto zdroja Exminister-Nad-prestrelil–Nemiestne-zarty-o-zemetraseni-na-vychode Pán Naď, ste úbožiak, ktorý sa nedokáže zmieriť s tým, že jeho polit. strana nevyhrala [...]

Ruská armáda je garantom stability, tvrdí Putin

23.02.2023

Zajtra bude 1. výročie Putinovej vojny na Ukrajine. Nechcel by som sa zajtra nachádzať na Ukrajine (na ktoromkoľvek mieste), obzvlášť nie v Kyjeve. Dnes ruský prezident označil ruskú armádu za garanta národnej bezpečnosti a prisľúbil zvýšenie vojenskej výroby. (TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP). „Moderná a účinná armáda sú zárukou bezpečnosti a [...]

Belarus Election

Lukašenko ulovil poľského sudcu. Platil ho ako špióna? Vo Varšave sú v šoku, hovoria o darebákovi a zradcovi

08.05.2024 15:00

Sudca z Varšavy, ktorý utiekol do Minsku, už slúži propagande Lukašenkovho režimu. Zdúchol napriek tomu, že ho sledovala poľská kontrarozviedka?

Bundestag v Berlíne, Spolkový snem

Berlín verzus Bonn. Druhé „hlavné mesto" stojí Nemcov milióny

08.05.2024 14:15

Aj keď sa Nemecko zjednotilo už v októbri 1990, spolková vláda má stále dve pracoviská. V Bonne dodnes sídli šesť zo 14 ministerstiev, druhé sídlo tam má i spolkový kancelár.

okresny sud, Bratislava II, Ba II, Drienova 5

Bombovú hrozbu bratislavským súdom poslal 25-ročný Myjavčan

08.05.2024 14:11

Zadržaný Nikolas H. sa ku skutku priznal.

filozof52

Píšem o tom, čo prináša život...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 249160x
Priemerná čítanosť článkov: 993x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy