Založ si blog

Kotleba sa znovu zviditeľňuje

Z princípu som zásadne proti násiliu, ale v celom svete a nie len na Slovensku sa ľudia voči neprávosti stavajú takým spôsobom, že ak Vláda nechce, alebo nevie riešiť otázku brutality nespratníkov, tak tento problém berú občania do vlastných rúk. No zakaždým to končí tak, že sa na protestujúci dav naženie tlupa ťažkoodencov so slzotvorným plynom, alebo aj s gumovými projektilmi a v mnohých prípadoch nechýbajú ani vodné delá. Vo všeobecnosti to nikam nevedie. Násilie plodí iba ďalšie násilie!

Ľahko je si však domyslieť prečo Vláda Slovenskej republiky bráni práve rómsku komunitu. Každá vláda si je vedomá, že práve vďaka tejto komunite môže ďakovať za to, že sa dostala ku korytu a že môže disponovať prostriedkami z eurofondov (určených na zlepšenie životnej úrovne tejto minority), tak ako sa jej zachce a nikto sa nikdy nedopátra toho, koľko z týchto prostriedkov na nich bolo vynaložených v skutočnosti.

Marián Kotleba ohlásil verejné zhromaždenie pravicových extrémistov v Šarišských Michaľanoch v okrese Sabinov na 8. augusta so začiatkom o 14:00 ako fyzická osoba.

Policajti sú na nedeľňajšie zhromaždenie pripravení. Polícia bude situáciu monitorovať a zasiahne iba v prípade, že by došlo k narušeniu verejného poriadku. (Ostáva iba veriť, že policajný šéf bude mať takého filipa, že nedá zbytočný a predčasný pokyn na prekazenie tejto demonštrácie).

Vlani som sa osobne zúčastnil na jednom zhromaždení týchto pravicových extrémistov v Lipanoch. Dokonca som tam hlavného organizátora poprosil, aby mi umožnil vystúpiť na tribúne s mojim prejavom. Pred zhromaždeným davom som dal zreteľne najavo, že v žiadnom prípade nepodporujem násilie ani rasovú diskrimináciu, ale doslova som občanov obce vyzval, aby sa nesprávali zbabelo a ukázali svoju jednotu, tak ako ju vedia ukázať Rómovia, keď cítia, že budú ohrození. Jasne som im tam povedal: Rómovia, hlavne tí nespratní si dovolia iba toľko, koľko im oni dovolia.

Jednoznačne bolo badať aj na Rómoch, (ktorí tam obďaleč postávali v skupinkách), že pochopili to, že nik im nechce ublížiť pokiaľ oni nebudú podporovať medzi sebou grázlov.

Starosta obce Jozef Brendza informoval, že akcia je ohlásená, nemal dôvod ju zakázať. Oznámenie o konaní verejného zhromaždenia priniesol na obecný úrad osobne Marián Kotleba, ktorý je na liste aj podpísaný. Nefiguruje tu žiadna strana ani hnutie. Kotleba požiadal o verejné priestranstvo pred obecným úradom v čase od 14:00 do 18:00. Podobnú akciu tu kotlebovci chystajú aj na sobotu 14. augusta v rovnakom čase. Na obecnom úrade prijali aj toto oznámenie. „Konanie akcie som oznámil polícii. Obec s tým nič nemá. V nedeľu budem v Poľsku,“ uviedol starosta.

Stretnutie kotlebovcov sa v Šarišských Michaľanoch uskutoční rok po tom, ako sa tu vlani 9. augusta konal protest extrémistov zo Slovenskej pospolitosti „proti rómskej kriminalite“. Vtedy išlo o neohlásené zhromaždenie. Demonštranti sa sústredili na futbalovom ihrisku, kde odzneli plamenné výzvy. Starosta ich vyzval, aby opustili ihrisko. Nasledoval zásah polície, pri ktorom boli zranení aj miestni obyvatelia, ktorí sympatizovali s kotlebovcami. Obyvatelia obce v tom čase veľmi citlivo vnímali dve tragédie, za ktorými boli Rómovia zo susednej osady v Ostrovanoch. Išlo o zabitie majiteľky predajne, ktorú ubodal na smrť 19-ročný mladík pre fľašu vodky. Krátko pred pochodom extrémistov prišiel o oko strážnik, ktorý utrpel aj ďalšie ťažké zranenia, keď bránil dvom mladistvým zlodejom v krádeži televízora.

V Šarišských Michaľanoch žije okolo 2 800 obyvateľov, rómsku komunitu tvorí asi 240 občanov, s ktorými nemajú spory. Výtržnosti v obci vyvolávajú osadníci z blízkych Ostrovian, ktorí tam chodia na nákupy a do krčmy.

Čo sa deje s blogoviskom Pravda?

15.10.2023

Takmer týždeň sa snažím prihlásiť na môj blog realista1 a vyzerá to tak, že systém je preťažený a prihlásiť sa nie je možné, a keď sa mi konečne podarilo prihlásiť, tak bohužiaľ nie na môj nový blog, ale na starý blog filozof52. PS Pokúšal som sa napísať správu administrátorovi, že aký mám problém, ale systém ma upozornil, že moja správa administrátorovi [...]

Exminister Naď, veľké zemetrasenie na východe by bolo, ak by voľby vyhrali Vaši modrí idioti!

10.10.2023

Na úkor včerajšieho zemetrasenia na Východnom Slovensku si nemiestne zažartoval exminister Naď! K jeho žartu mu ľudia odkázali stručne a jasne: Je to úbohé a trápne. Viac sa o tom dozviete z tohto zdroja Exminister-Nad-prestrelil–Nemiestne-zarty-o-zemetraseni-na-vychode Pán Naď, ste úbožiak, ktorý sa nedokáže zmieriť s tým, že jeho polit. strana nevyhrala [...]

Ruská armáda je garantom stability, tvrdí Putin

23.02.2023

Zajtra bude 1. výročie Putinovej vojny na Ukrajine. Nechcel by som sa zajtra nachádzať na Ukrajine (na ktoromkoľvek mieste), obzvlášť nie v Kyjeve. Dnes ruský prezident označil ruskú armádu za garanta národnej bezpečnosti a prisľúbil zvýšenie vojenskej výroby. (TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP). „Moderná a účinná armáda sú zárukou bezpečnosti a [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

filozof52

Píšem o tom, čo prináša život...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 247857x
Priemerná čítanosť článkov: 987x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy