Založ si blog

Matovič už Ficovi dal mat, ale…

Určite nemusím vysvetľovať pojem Obyčajní ľudia. Sám sa pokladám za obyčajného človeka, ktorému v prvom rade  záleží na tom, aby v politike boli takí ľudia, ktorí budú zastávať nás obyčajných ľudí a budú robiť všetko preto, aby to v našej krajine fungovalo tak, ako si to praje väčšina obyvateľstva. No zatiaľ vždy sú v tejto oblasti šikovnejšie skupiny nenažrancov a podvodníkov, ktorým ide v prvom rade o ich vlastné blaho a ktorí dokážu využiť mnoho deravých miest v legislatíve, ale a aj v samotnej Ústave, len aby robili svoju politiku.

Za posledných 20 rokov nebolo takej vládnej koalície, ktorá by sa správala tak, aby som ako obyčajný človek cítil, že politici skutočne robia takú politiku, ktorá bude na Slovensku prinášať bohatú úrodu pre celý národ.

Teraz, keď sa do politiky dostalo pár nadšencov so 46timi či 47mimi požiadavkami nás obyčajných ľudí, tak som si aj ja povedal, že dám konečne svoj hlas ľuďom, ktorí sa postavia za presadenie týchto požiadaviek.

Fico mal možnosť presvedčiť sa o tom, že s Matovičom už rátať nemôže, ale je tu jeden tvrdý oriešok SDKÚ – kuvíci, ktorým Matovič a jeho skupina príliš nevoňajú. Je to pochopiteľné skúsení a nenásytní vlci ich budú radšej zosmiešňovať a pokladať za amatérov, lebo nepristúpili na ich špinavú hru, tak ako to za oných čias urobil Kaník, ktorý zapredal aj svoju stranu, len aby získal vysoký post. To, že bol iba figúrkou s ktorou si Dzurinda s Miklošom robili, čo sa im zachcelo, tak to Kaníka už vôbec netrápilo, hlavne že bol ministrom.

Zvláštnosťou je tá skutočnosť, že ministerstvo práce, sociálnych veci a rodiny má uvedenú prácu na prvom mieste, ale práca a jej zabezpečenie pre nezamestnaných občanov, tá im už až tak veľmi nevonia. Miesto toho iba pribúda viacej úradov práce a úradníkov na tieto úrady. Počet nezamestnaných stále stúpa a práca, ktorá živí nielen každého jednotlivca, ale celú spoločnosť (politikov nevynímajúc), tak v tejto oblasti politici očividne zlyhajú a ani nevidieť snahu, aby s tým urýchlene robili nejakú nápravu. Skutočne už by bol najvyšší čas, aby sa vládna koalícia postarala aj o občanov, a pouvažovala, či by nebolo vhodné investovať do  zakladania spoločnosti, ktoré by boli nápomocné tomu, aby nezamestnaní občania našli prácu. Potom by už nikto nemusel špekulovať nad tým, ako zarobiť peniaze tak, aby to trebárs nezaváňalo aj porušovaním zákonov.

Myslím si, že kuviky, ktoré Matoviča podozrievali z jeho nekalých úmyslov mali dostatok času a priestoru na to, aby sa presvedčili, že on a jeho ľudia sa nenechajú zapredať a že sú odkázaní na voľbu menšieho zla tj. podporovať koalíciu, len aby sa znovu nedostali k moci Fico so Slotom. Iste nebudem ďaleko od pravdy ak uvediem, že nieto divu, že prečo sa žiadna z požiadaviek Obyčajných ľudí nedostala medzi tézy, ktoré by figurovali vo vládnom programe. Predstavitelia SDKÚ si veľmi dobre uvedomujú, že toto by bol bič aj na nich samých a keby boli naozaj čistí, tak nevidím ani ten najmenší problém, aby sa tieto body do Vládneho programu dostali.

Čo sa deje s blogoviskom Pravda?

15.10.2023

Takmer týždeň sa snažím prihlásiť na môj blog realista1 a vyzerá to tak, že systém je preťažený a prihlásiť sa nie je možné, a keď sa mi konečne podarilo prihlásiť, tak bohužiaľ nie na môj nový blog, ale na starý blog filozof52. PS Pokúšal som sa napísať správu administrátorovi, že aký mám problém, ale systém ma upozornil, že moja správa administrátorovi [...]

Exminister Naď, veľké zemetrasenie na východe by bolo, ak by voľby vyhrali Vaši modrí idioti!

10.10.2023

Na úkor včerajšieho zemetrasenia na Východnom Slovensku si nemiestne zažartoval exminister Naď! K jeho žartu mu ľudia odkázali stručne a jasne: Je to úbohé a trápne. Viac sa o tom dozviete z tohto zdroja Exminister-Nad-prestrelil–Nemiestne-zarty-o-zemetraseni-na-vychode Pán Naď, ste úbožiak, ktorý sa nedokáže zmieriť s tým, že jeho polit. strana nevyhrala [...]

Ruská armáda je garantom stability, tvrdí Putin

23.02.2023

Zajtra bude 1. výročie Putinovej vojny na Ukrajine. Nechcel by som sa zajtra nachádzať na Ukrajine (na ktoromkoľvek mieste), obzvlášť nie v Kyjeve. Dnes ruský prezident označil ruskú armádu za garanta národnej bezpečnosti a prisľúbil zvýšenie vojenskej výroby. (TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP). „Moderná a účinná armáda sú zárukou bezpečnosti a [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

filozof52

Píšem o tom, čo prináša život...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 247856x
Priemerná čítanosť článkov: 987x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy