Založ si blog

Ryba smrdí od hlavy a poriadky treba začať robiť v parlamente!

Nový policajný prezident Jaroslav Spišiak by si mal pozorne všímať aj politikov (tých súčasných, ale aj bývalých) a „s upratovaním by mal začať v parlamente“.

Mafia, ktorú naháňal, keď bol policajným viceprezidentom do roku 2006, však zlodejčinu zdokonalila. Už v tom čase mali jej šéfovia biele goliere, stretávali sa na greene, na konskom póle a večerali s poslancami.

Potvrdil to sám Spišiak v roku 2004, keď povedal, že chápadlá organizovaného zločinu siahajú až do Národnej rady. „O niektorých ľuďoch vieme presne, o niektorých máme len operatívne informácie. Snažíme sa nájsť dôkazy, ktoré by obstáli aj pred súdmi, a toto prepojenie eliminovať,“ povedal Spišiak pre už neexistujúci týždenník Formát.

Nový policajný prezident má dnes pred sebou väčšiu výzvu, ako každý deň zastavovať géčkové Mercedesy s vyholenými hlavami  vnútri a chytať výpalníkov pri čine.

Kedy, ak nie dnes, je správny čas na to, aby polícia konečne nezačala šliapať na krk len malým podvodníkom, ale aj ľuďom v naleštených topánkach a doteraz nedotknuteľným miliardovým gangstrom, ktorí z koženého kresla okrádali a okrádajú štát, cez zmanipulované verejné obstarávania a predražené štátne zákazky.

Od pamätného výroku z roku 2004 sa veľa nezmenilo. Aj dnes máme v parlamente poslancov, ktorí podpisovali predražené faktúry za tender, ktorý visel len na nástenke a všimli si ho len kamaráti predsedu vtedajšej vládnej strany. Poslancov, pre ktorých v čase, keď boli ministrami, bola najdrahšia ponuka najlepšia. Hlavne, že mýto bude.

Máme aj nových, bežných občanov, ktorí vystúpili z bavorákov, ale za emisie štátu nedoplatili dve miliardy korún, ktoré nechali zarobiť svojim šikovným poradcom. Všetko nakoniec zaplatili a zaplatia občania.

Spišiak by však nemal zabúdať ani na bývalých politikov zo svojej starej policajnej éry, ktorí keď v roku 2006 skončili, rozprávkovo zbohatli a pritom neboli vo funkcii ani rok.

Akurát boli v správnom čase na správnom ministerstve, keď sa predávali strategické podniky.

Treba veriť, že sa Spišiak v súkromnom sektore naučil, že čas sú peniaze, a bude konať rýchlejšie. Naposledy končil v polícii ako človek, ktorý niečo dokázal. Bolo by fajn, keby tak raz v budúcnosti končil opäť. Aj v tomto volebnom období prídu podozrivé tendre. Tak ako sa Spišiak nebál mafie, nemal by sa báť ani tých, čo sú pri moci a riešiť okrádanie štátu rýchlejšie, ako si noví miliardári začnú štátne peniaze užívať. Ostáva len veriť, že aj Lipšic mu bude kryť chrbát a že mafia ho neodstráni skôr ako sa do toho stihne pustiť.

Čo sa deje s blogoviskom Pravda?

15.10.2023

Takmer týždeň sa snažím prihlásiť na môj blog realista1 a vyzerá to tak, že systém je preťažený a prihlásiť sa nie je možné, a keď sa mi konečne podarilo prihlásiť, tak bohužiaľ nie na môj nový blog, ale na starý blog filozof52. PS Pokúšal som sa napísať správu administrátorovi, že aký mám problém, ale systém ma upozornil, že moja správa administrátorovi [...]

Exminister Naď, veľké zemetrasenie na východe by bolo, ak by voľby vyhrali Vaši modrí idioti!

10.10.2023

Na úkor včerajšieho zemetrasenia na Východnom Slovensku si nemiestne zažartoval exminister Naď! K jeho žartu mu ľudia odkázali stručne a jasne: Je to úbohé a trápne. Viac sa o tom dozviete z tohto zdroja Exminister-Nad-prestrelil–Nemiestne-zarty-o-zemetraseni-na-vychode Pán Naď, ste úbožiak, ktorý sa nedokáže zmieriť s tým, že jeho polit. strana nevyhrala [...]

Ruská armáda je garantom stability, tvrdí Putin

23.02.2023

Zajtra bude 1. výročie Putinovej vojny na Ukrajine. Nechcel by som sa zajtra nachádzať na Ukrajine (na ktoromkoľvek mieste), obzvlášť nie v Kyjeve. Dnes ruský prezident označil ruskú armádu za garanta národnej bezpečnosti a prisľúbil zvýšenie vojenskej výroby. (TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP). „Moderná a účinná armáda sú zárukou bezpečnosti a [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

filozof52

Píšem o tom, čo prináša život...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 247916x
Priemerná čítanosť článkov: 988x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy