Založ si blog

S chrbtovou kosťou je neradno sa zahrávať…

Darmo, ale na kohokoľvek, keď sa použije výraz, že je bez chrbtovej kosti, tak jednoznačne súhlasím s človekom, ktorý je napadnutý týmto výrokom a že podáva na takúto osočujúcu osobu sťažnosť na súd. Veď bez chrbtovej kosti na svete žijú tuším iba úhory a preto si myslím, že by bolo lepšie ak by ľudia (, ktorým je istá osoba až príliš nesympatická a jednoznačne im lezie na nervy) oslovili nežiaducu osobu úhorom. Takto by to ani nebola až taká tvrdá urážka, ale zároveň by sa k tomu slovu mohlo pridať toto: Si slizký ako úhor!

Jedinou drobnou chybou súdneho rozhodnutia o Shootyho karikatúre Roberta Fica bez chrbtovej kosti je, že neprišlo už pred voľbami. Nie je totiž dôvod si myslieť, že vtedy by dopadlo inak, a prehra úradujúceho predsedu vlády by ľuďom aspoň čiastočne vrátila dôveru v nezávislosť súdov. Kde sa berie nádej, že výsledok volieb nemal na rozsudok vplyv?

1. Ficova žaloba bola mimoriadne absurdná. Keby už mal byť postihovaný aj vtip zosmiešňujúci bezcharakternosť politika, tak na Slovensku naozaj neexistuje sloboda slova.

2. Pomery v súdnictve sa zatiaľ  až tak nezmenili. Hoci výmena ministerky spravodlivosti určite obmedzila možnosti šikanovania sudcov, šéf Najvyššieho súdu či členovia Súdnej rady ostali na svojich miestach a väčšina z nich tam najskôr ešte zopár rokov zostane.

3.Aj za Ficovej vlády sa našli sudcovia, ktorí rozhodovali proti koalícii, takže nikdy sa nedalo automaticky považovať každého z nich za ovplyvneného.

Vydavateľstvo novín, ktoré toto o Ficovi zverejnilo vyhralo v spore o právo na odpoveď, Slota prehral s Markízou, Ústavný súd zvrátil rozhodnutia licenčnej rady a súdov proti rozhlasovej relácii Z prvej ruky a našli by sa aj ďalšie príklady rozhodnutí, ktoré chránili slobodu slova.

Jednoduchá je aj odpoveď na otázku, prečo sa konanie neskončilo skôr – Fico ho naťahoval. Predseda Smeru si od začiatku musel uvedomovať, že s touto žalobou nemá šancu uspieť. A v jeho záujme bolo prehru čím viac odďaľovať.

Odvolacie konanie ešte môže vygenerovať nejaké prekvapenie, ale azda možno celú vec považovať za uzavretú. Ak je na nej okrem poznania, že aj politici môžu nejaký spor prehrať ešte niečo dobré, tak je to toto:  navždy bude novinárom pripomínať, aký v má skutočnosti Fico prístup k novinárom a slobode slova.

Zabudnúť na to môže byť v nasledujúcich rokoch ľahké, lebo nová vláda pravdepodobne odstráni najväčšie legislatívne nezmysly a samotný predseda Smeru sa môže začať hrať na veľmi prívetivého a sympatického politika.

Že je nemysliteľné, aby autor výrokov o prostitútkach, mafii, hadoch a hyenách, ktorý žaloval noviny za kresbu, zrazu úplne otočil a začal byť k novinárom milý? Netreba zabúdať, ako je to s jeho chrbtovou kosťou.

Čo sa deje s blogoviskom Pravda?

15.10.2023

Takmer týždeň sa snažím prihlásiť na môj blog realista1 a vyzerá to tak, že systém je preťažený a prihlásiť sa nie je možné, a keď sa mi konečne podarilo prihlásiť, tak bohužiaľ nie na môj nový blog, ale na starý blog filozof52. PS Pokúšal som sa napísať správu administrátorovi, že aký mám problém, ale systém ma upozornil, že moja správa administrátorovi [...]

Exminister Naď, veľké zemetrasenie na východe by bolo, ak by voľby vyhrali Vaši modrí idioti!

10.10.2023

Na úkor včerajšieho zemetrasenia na Východnom Slovensku si nemiestne zažartoval exminister Naď! K jeho žartu mu ľudia odkázali stručne a jasne: Je to úbohé a trápne. Viac sa o tom dozviete z tohto zdroja Exminister-Nad-prestrelil–Nemiestne-zarty-o-zemetraseni-na-vychode Pán Naď, ste úbožiak, ktorý sa nedokáže zmieriť s tým, že jeho polit. strana nevyhrala [...]

Ruská armáda je garantom stability, tvrdí Putin

23.02.2023

Zajtra bude 1. výročie Putinovej vojny na Ukrajine. Nechcel by som sa zajtra nachádzať na Ukrajine (na ktoromkoľvek mieste), obzvlášť nie v Kyjeve. Dnes ruský prezident označil ruskú armádu za garanta národnej bezpečnosti a prisľúbil zvýšenie vojenskej výroby. (TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP). „Moderná a účinná armáda sú zárukou bezpečnosti a [...]

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

filozof52

Píšem o tom, čo prináša život...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 246267x
Priemerná čítanosť článkov: 981x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy