Založ si blog

Odhaľovanie sochy na kruhovom objazde…

Komárno súsošie Cyril Metod odhalenie Matica Fico prejav

Ficov prejav pri odhaľovaní sochy prebiehal za potlesku, ale prerušovali ho aj demonštranti nesúhlasnými výkrikmi. Každé spomenutie Ficovho mena a celý jeho prejav sprevádzali výkriky „fúj“ a siréna z megafónu. Svoj nesúhlas takto prejavovali účastníci protestného zhromaždenia, ktorí po jeho skončení ostali na Kossuthovom námestí. Odhalenie súsošia sa však zaobišlo bez incidentov.

Dosluhujúci premiér Robert Fico vyzdvihol význam solúnskych bratov a zdôraznil, že umiestnenie súsošia na kruhovom objazde, kde sa stretávajú cesty na Bratislavu, Budapešť a Nové Zámky je symbolické. „Je to symbol 21. storočia, symbol spolupatričnosti spojenej Európy,“ vyhlásil predseda vlády.

Je to pochopiteľné, že pri odhaľovaní takej významnej sochy by malo byť samozrejmosťou, že sa tam mal zúčastniť aj premiér vlády Robert Fico, ale je zvláštna tá skutočnosť, že si nevedel nájsť čas prísť na stretnutie ku prezidentovi Gašparovičovi, keď ho prezident pozýval spolu s dezignovanou premiérkou Ivetou Radičovou, hlavná vec, že sa vie oháňať symbolmi spolupatričnosti 21. storočia.

Po skončení protestu jeho účastníci, prešli k divákom a nahlas prejavovali nesúhlas s premiérom Ficom.

Čo sa deje s blogoviskom Pravda?

15.10.2023

Takmer týždeň sa snažím prihlásiť na môj blog realista1 a vyzerá to tak, že systém je preťažený a prihlásiť sa nie je možné, a keď sa mi konečne podarilo prihlásiť, tak bohužiaľ nie na môj nový blog, ale na starý blog filozof52. PS Pokúšal som sa napísať správu administrátorovi, že aký mám problém, ale systém ma upozornil, že moja správa administrátorovi [...]

Exminister Naď, veľké zemetrasenie na východe by bolo, ak by voľby vyhrali Vaši modrí idioti!

10.10.2023

Na úkor včerajšieho zemetrasenia na Východnom Slovensku si nemiestne zažartoval exminister Naď! K jeho žartu mu ľudia odkázali stručne a jasne: Je to úbohé a trápne. Viac sa o tom dozviete z tohto zdroja Exminister-Nad-prestrelil–Nemiestne-zarty-o-zemetraseni-na-vychode Pán Naď, ste úbožiak, ktorý sa nedokáže zmieriť s tým, že jeho polit. strana nevyhrala [...]

Ruská armáda je garantom stability, tvrdí Putin

23.02.2023

Zajtra bude 1. výročie Putinovej vojny na Ukrajine. Nechcel by som sa zajtra nachádzať na Ukrajine (na ktoromkoľvek mieste), obzvlášť nie v Kyjeve. Dnes ruský prezident označil ruskú armádu za garanta národnej bezpečnosti a prisľúbil zvýšenie vojenskej výroby. (TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP). „Moderná a účinná armáda sú zárukou bezpečnosti a [...]

Kitzsteinhorn

Pri zrážke počas lyžovačky v rakúskom Kitzsteinhorne zahynul český občan

30.04.2024 08:47

Napriek okamžitej prvej pomoci privolaný lekár záchrannej služby konštatoval smrť českého občana.

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.

filozof52

Píšem o tom, čo prináša život...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 248253x
Priemerná čítanosť článkov: 989x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy