Založ si blog

Dvojníčka Marlyn Monroe (1)

Či to už bolo Tiborovi dané osudom, ťažko povedať, ale už po pár „pôstnych“ dňoch, ako inak, (normálna klasika) na tanečnej zábave pri svojom klasickom posedení v reštaurácii začal zvádzať dámu zhruba o desať rokov staršiu než on.  Od chvíle, keď ju zočil vo vášnivej debate s jej dvoma kolegyňami za jedným stolom, jeho myšlienky sa uberali už iba k tejto žene. Tá svojou príťažlivou figúrou vzbudzovala pozornosť každého chlapa, ktorý prichádzal do tejto miestnosti…

Tvár s nenápadným mejkapom, ale vkusne nalíčená, prirodzené blond vlasy a pery natreté výrazným červeným rúžom priam ladili s farbou vlasov a tieto veci sa nemohli a ani nedali prehliadnuť. Hneď na prvý pohľad to vzbudzovalo dojem ako keby ste pred sebou videli dvojníčku Marlyn Monroe v Hollywoode.

Najdôležitejšia vec, ktorá upútala pozornosť každého chlapa, tak to boli jej nádherné a veľké prsia. (Veľkým paradoxom v tomto prípade bola tá skutočnosť, že Tibora do tejto reštaurácie pozvala jeho kamarátka Alena, ktorá mala voľný lístok na silvestrovskú zábavu). Lenže najväčší šok pre Tibora bol ten, keď ho Alena doviedla presne k tomu stolu pri ktorom sedela Blažena, ( keby Tiborovi v tom čase nejaká veštica naznačila, že práve Alena iba o pár rokov sa stane jeho celoživotnou partnerkou, tak by sa jej celkom určite rehotal do tváre, že čo to trepe za nezmysly)…

Tibor od malička obdivoval prírodu a jej pestrofarebné scenérie ku ktorým dochádzalo v jednotlivých obdobiach kalendárneho roka.

Sotva si našiel v meste prácu, hneď krátko na to sa stal členom jedného z turistických oddielov a práve v tomto oddiely spoznal Alenu, ktorá bola sekretárkou riaditeľa jednej štátnej inštitúcie a vďaka rovnakému koníčku, akým bol prípad Tibora, tak obaja mali možnosť sa navzájom nejako bližšie (dalo by sa povedať osobne) spoznať.

Zhodou okolnosti Blažená sa už pár rokov s Alenou poznala a boli dobrými priateľkami.  Zhruba mesiac pred Silvestrom sa tieto dve priateľky dohodli, že sa na tom plese stretnú a že Alena tam privedie aj svojho priateľa, ktorého jej oficiálne predstaví. (Alene ostal voľný lístok, lebo iba pár týždňov pred Silvestrom došlo k akejsi nezhode  s jej priateľom Milanom, a čo pre Tibora v tej chvíli bolo ešte utajené: dokonca sa  vzťah medzi Milanom a Alenou začínal definitívne rozpadať).

Tibor, ten „veľmi rýchlo zabudol na to, že na zábavu prijal pozvanie svojej kamarátky“, ktorá určite, a celkom pochopiteľne očakávala, že tento večer v prevažnej miere budú tráviť spolu. Nie, žeby sa Alena nemala k svetu, lenže Milan bol aj Tiborov kamarát. Obaja boli v tom istom turistickom oddiely. (Tibor nechcel narušiť hniezdočko svojho priateľa a preto mu prišlo vhod nadviazať nezáväzný kontakt s Blaženou).

Tibor už len nedočkavo striehol, kedy kapela spusti svoju tanečnú skladbu, aby ako prvý vyzval Blaženu na tanečný parket. Počas jemných tónov (hudobnej kapely) skladal Blažene poklony a kul plán, ako ju postupne a nenápadne spracuje tak, že celý večer sa budú venovať iba sebe navzájom.

Tibor skutočne v ten večer hýril vtipom a šarmom, ktorým si Blaženu doslova obkrútil okolo prsta. Správal sa ako parketový lev. Neľutoval siahnuť „aj hlbšie do peňaženky“, len aby Blažena bola stále po jeho boku.

Nadránom si Tibor objednal taxík a nechal sa spolu s Blaženou odviesť na jej sídlisko. (Je pochopiteľné, že Blažená si veľmi dobre uvedomovala, čo Tibor podnikne ďalej, bola zopár rokov rozvedená a ako zrelá žena mala dosť nápadníkov na to, aby dokázala predvídať, že muži od žien jej typu očakávajú iba to jediné…).

Pokračovanie nabudúce…

Čo sa deje s blogoviskom Pravda?

15.10.2023

Takmer týždeň sa snažím prihlásiť na môj blog realista1 a vyzerá to tak, že systém je preťažený a prihlásiť sa nie je možné, a keď sa mi konečne podarilo prihlásiť, tak bohužiaľ nie na môj nový blog, ale na starý blog filozof52. PS Pokúšal som sa napísať správu administrátorovi, že aký mám problém, ale systém ma upozornil, že moja správa administrátorovi [...]

Exminister Naď, veľké zemetrasenie na východe by bolo, ak by voľby vyhrali Vaši modrí idioti!

10.10.2023

Na úkor včerajšieho zemetrasenia na Východnom Slovensku si nemiestne zažartoval exminister Naď! K jeho žartu mu ľudia odkázali stručne a jasne: Je to úbohé a trápne. Viac sa o tom dozviete z tohto zdroja Exminister-Nad-prestrelil–Nemiestne-zarty-o-zemetraseni-na-vychode Pán Naď, ste úbožiak, ktorý sa nedokáže zmieriť s tým, že jeho polit. strana nevyhrala [...]

Ruská armáda je garantom stability, tvrdí Putin

23.02.2023

Zajtra bude 1. výročie Putinovej vojny na Ukrajine. Nechcel by som sa zajtra nachádzať na Ukrajine (na ktoromkoľvek mieste), obzvlášť nie v Kyjeve. Dnes ruský prezident označil ruskú armádu za garanta národnej bezpečnosti a prisľúbil zvýšenie vojenskej výroby. (TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP). „Moderná a účinná armáda sú zárukou bezpečnosti a [...]

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Zuzana Čaputová

Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Chce zostať na Slovensku a byť užitočná pre spoločnosť

05.05.2024 16:00

Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje.

Rusko Toržók Putin prezident

Slovenská firma zaradená na sankčný zoznam USA predávala softvér do Ruska, jej majiteľ je zapojený do miliónovej kauzy so zmenkou v Moskve

05.05.2024 16:00

Podľa zistení Pravdy je majiteľom eseročky cudzinec, ktorý býva v Londýne a spoluvlastní schránkovú firmu, ktorá sa objavila aj v databáze Pandora Papers.

filozof52

Píšem o tom, čo prináša život...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 248715x
Priemerná čítanosť článkov: 991x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy