Založ si blog

Pripomíname si 5. výročie úmrtia Jana Pavla II.

viewerPAPEZJán Pavol II. Bol jedným z najvýznamnejších pápežov v histórii. Napriek tomu, že za celý pontifikát nevyhlásil ani jednu dogmu, prispel k mnohým malým, či väčším zmenám v Cirkvi, ako napríklad zavedenie 4. desiatku v ruženci.

viewerPAPA2

Navštívil mnoho krajín sveta, medzi ktorými bolo aj naše malé Slovensko a vyslúžil si prezývku „lietajúci Peter“. Prispel k upevneniu medzinárodného mieru, zrušeniu totalitného režimu vo východnej Európe, a takisto sa stretal s významnými predstaviteľmi iných náboženstiev a priateľsky s nimi diskutoval.

Dňa 11. mája 1981 sa stal známy atentát, ktorý zanechal na pápežovi trvalé následky. Ale vďaka láske vstal a svojmu atentátnikovi odpustil.

Pápež vykonal počas svojho pontifikátu množstvo zázračných liečení.

Z tisícok nahlásených zázrakov uskutočnených na príhovor Jána Pavla II. bolo na overenie vybrané zázračné uzdravenie francúzskej rehoľníčky Marie Simon-Pierre. V roku 2002 jej diagnostikovali ťažkú formu Parkinsonovej choroby, ktorou trpel aj Ján Pavol II. Presne v deň jeho smrti sa stav rehoľnice výrazne zhoršil. Spolusestry sa za ňu začali modliť k zosnulému pápežovi. Po dvoch mesiacoch choroba zmizla.

Ján Pavol II. Nás opustil 2.apríla 2005. No vo večnosti ho iste čaká lepší život v blízkosti Boha.

Laco

Čo sa deje s blogoviskom Pravda?

15.10.2023

Takmer týždeň sa snažím prihlásiť na môj blog realista1 a vyzerá to tak, že systém je preťažený a prihlásiť sa nie je možné, a keď sa mi konečne podarilo prihlásiť, tak bohužiaľ nie na môj nový blog, ale na starý blog filozof52. PS Pokúšal som sa napísať správu administrátorovi, že aký mám problém, ale systém ma upozornil, že moja správa administrátorovi [...]

Exminister Naď, veľké zemetrasenie na východe by bolo, ak by voľby vyhrali Vaši modrí idioti!

10.10.2023

Na úkor včerajšieho zemetrasenia na Východnom Slovensku si nemiestne zažartoval exminister Naď! K jeho žartu mu ľudia odkázali stručne a jasne: Je to úbohé a trápne. Viac sa o tom dozviete z tohto zdroja Exminister-Nad-prestrelil–Nemiestne-zarty-o-zemetraseni-na-vychode Pán Naď, ste úbožiak, ktorý sa nedokáže zmieriť s tým, že jeho polit. strana nevyhrala [...]

Ruská armáda je garantom stability, tvrdí Putin

23.02.2023

Zajtra bude 1. výročie Putinovej vojny na Ukrajine. Nechcel by som sa zajtra nachádzať na Ukrajine (na ktoromkoľvek mieste), obzvlášť nie v Kyjeve. Dnes ruský prezident označil ruskú armádu za garanta národnej bezpečnosti a prisľúbil zvýšenie vojenskej výroby. (TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP). „Moderná a účinná armáda sú zárukou bezpečnosti a [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

filozof52

Píšem o tom, čo prináša život...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 248129x
Priemerná čítanosť článkov: 989x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy