Založ si blog

Premnožená Šachovnica falošnými figúrami

VOĽBY A SPOKOJNOSŤ OBČANOV – je to všetko v rukách občanov, všetci vidia, že to na Slovensku ide dolu vodou, ale mnohí to majú doslova na háku.
Uvediem príklad: voliť chodia väčšinou dôchodcovia a Rómovia, lebo im vláda niečo – o máličko viac nejaké tie omrvinky pridá. No a mladí ľudia väčšinou voliť nechodia, tak sa nieto čomu čudovať, že na Slovensku je to tak.
Ďalšia o nič menšia skutočnosť je tá, že volebný systém u nás už mohol byť dávno zmenený, ale zase by sa o to museli usilovať občania, aby mohli voliť ľudí, ktorých poznajú, ktorým veria a ktorým dôverujú, že pre nich aj niečo urobia, a nie sa iba stále prizerať na to, ako si vládne strany dosadzujú do vládnych a parlamentných kresiel tých pajácov, ktorých tam oni potrebujú.
Každá činnosť na politickej scéne je iba špinavé taktizovanie politikov a politológov, aby boli občania ešte viac osprostení ako sú.
Je potrebné konečne sa na túto záležitosť pozrieť zdravím sedliackym rozumom: 20 rokov nás (Slovákov) vodili za nos všetci politici, ktorí boli pri moci a stále sa to točilo a aj teraz sa to točí, že iba kydali a kydajú na seba (opozícia na koalíciu a koalícia na opozíciu) len preto, aby sa znovu mohli dostať ku korytám.

Takže je načase, aby sa volič vykašľal na preferencie a rečičky politológov a aby volil svojim vlastným rozumom toho, koho si on skutočne váži a verí, že aj niečo pre neho ako občana urobí. A nie ako to bolo a aj je, že všetci síce robili a robia iba pre seba a pre zopár svojich straníckych ovečiek a barančekov, ktorí všetkému v tichosti prikyvovali, tlieskali a naďalej ich podporovali! Žiaľ takýmto spôsobom ich špinavosti aj naďalej podporujú!

Väčšina Slovákov hoci veľmi dobre vie, že všetko toto dianie až príliš smrdí, tak radšej sa znovu vrátia na stromy ako opice a budú držať hubu a krok, vďaka aj bývalému režimu, lebo ten im tak zatemnil mozgy, že oni už ani svojim mozgom nechcú hýbať, im stačí, že za nich svojim mozgom hýbe niekto iný.

Laco

Čo sa deje s blogoviskom Pravda?

15.10.2023

Takmer týždeň sa snažím prihlásiť na môj blog realista1 a vyzerá to tak, že systém je preťažený a prihlásiť sa nie je možné, a keď sa mi konečne podarilo prihlásiť, tak bohužiaľ nie na môj nový blog, ale na starý blog filozof52. PS Pokúšal som sa napísať správu administrátorovi, že aký mám problém, ale systém ma upozornil, že moja správa administrátorovi [...]

Exminister Naď, veľké zemetrasenie na východe by bolo, ak by voľby vyhrali Vaši modrí idioti!

10.10.2023

Na úkor včerajšieho zemetrasenia na Východnom Slovensku si nemiestne zažartoval exminister Naď! K jeho žartu mu ľudia odkázali stručne a jasne: Je to úbohé a trápne. Viac sa o tom dozviete z tohto zdroja Exminister-Nad-prestrelil–Nemiestne-zarty-o-zemetraseni-na-vychode Pán Naď, ste úbožiak, ktorý sa nedokáže zmieriť s tým, že jeho polit. strana nevyhrala [...]

Ruská armáda je garantom stability, tvrdí Putin

23.02.2023

Zajtra bude 1. výročie Putinovej vojny na Ukrajine. Nechcel by som sa zajtra nachádzať na Ukrajine (na ktoromkoľvek mieste), obzvlášť nie v Kyjeve. Dnes ruský prezident označil ruskú armádu za garanta národnej bezpečnosti a prisľúbil zvýšenie vojenskej výroby. (TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP). „Moderná a účinná armáda sú zárukou bezpečnosti a [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

filozof52

Píšem o tom, čo prináša život...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 247654x
Priemerná čítanosť článkov: 987x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy