Založ si blog

Ako ľahko a lacno založiť stranu, a zároveň sa stať jej predsedom

S politickými stranami sa na Slovensku skutočne akoby roztrhlo vrece. Keby sme sa chceli porovnať napr. s Čínou – Číňania, pokiaľ by mali takú demokraciu ako my, tak u nich by už museli mať aspoň päťtisíc strán.

U nás ich už máme niečo cez dvesto, ale niektorým ľuďom sa to ešte stále máli, hlavne takým, ktorí túžia po moci a najlepšie by bolo keby každý takýto jednotlivec ešte bol nielen predsedom strany, ale aj premiérom krajiny.

Pokiaľ by to boli ľudia s čistým charakterom, ktorým by skutočne išlo o dobro národa a nie o svoje blaho a svojich najbližších, tak by som na takúto tému nenapísal ani jeden riadok. No dovolím si tvrdiť, že vôbec tu nebudem hovoriť do vetra, (i keď správne v tomto prípade nehovorím, ale píšem) keď prehlásim, že v tých novo vznikajúcich stranách to až príliš zaváňa – ba priam smrdi tým, že to nebude s kostolným poriadkom. Je totiž do neba volajúca tá skutočnosť, že títo ľudia to robia takou formou, aby ich to čo najmenej stálo a aby na naivite ich priaznivcov sa čo najskôr dostali k svojím vysnívaným funkciám: skutočne k tomu ani veľa nepotrebujú a postačí im počítač pripojený na internet, tlačiareň, kopírka a možno jedno dve zvolané stretnutia na nejakom vopred dohodnutom mieste so svojimi priaznivcami.

Takýto ambiciózny človiečik si iba vymyslí zopár výrečných hesiel trebárs: Jedenkrát a dosť, alebo Odzvoňme rodinkárstvu – nahodí program svojej strany na internet a potom už len vyčkáva na svoje ovečky, ktoré sa prihlásia k podpore jeho programu. Potom ich už len vyzve k tomu, aby sa rozbehli za podpismi voličov, aby čím skôr získali dostatočný počet hlasov pre vznik novej strany.

Keby s takouto iniciatívou vyrukoval bežný, obyčajný človiečik, ktorý si nenahonobil majetok všelijakými pofidernými spôsobmi, tak by som sa tu skutočne k takejto téme vôbec nerozpisoval, ale pokiaľ takto postupujú ľudia, ktorí už teraz „nevedia čo s peniazmi“ a ešte aj takouto falošnou a ľahučkou cestou sa chcú dostať k moci, tak takéto počínanie ma už skutočne poriadne vytáča.

Jednoducho za takýmto počinom vidím iba závisť a faloš. Všetko toto zlo robia ľudia, ktorí  dokážu jediné to, že sú schopní pchať sa niekomu do zadku, aby sa im ušli nejaké privilégia a keď neuspejú tam, tak potom si to vynahrádzajú takým spôsobom ako som to uviedol v tomto prípade.

Laco

Čo sa deje s blogoviskom Pravda?

15.10.2023

Takmer týždeň sa snažím prihlásiť na môj blog realista1 a vyzerá to tak, že systém je preťažený a prihlásiť sa nie je možné, a keď sa mi konečne podarilo prihlásiť, tak bohužiaľ nie na môj nový blog, ale na starý blog filozof52. PS Pokúšal som sa napísať správu administrátorovi, že aký mám problém, ale systém ma upozornil, že moja správa administrátorovi [...]

Exminister Naď, veľké zemetrasenie na východe by bolo, ak by voľby vyhrali Vaši modrí idioti!

10.10.2023

Na úkor včerajšieho zemetrasenia na Východnom Slovensku si nemiestne zažartoval exminister Naď! K jeho žartu mu ľudia odkázali stručne a jasne: Je to úbohé a trápne. Viac sa o tom dozviete z tohto zdroja Exminister-Nad-prestrelil–Nemiestne-zarty-o-zemetraseni-na-vychode Pán Naď, ste úbožiak, ktorý sa nedokáže zmieriť s tým, že jeho polit. strana nevyhrala [...]

Ruská armáda je garantom stability, tvrdí Putin

23.02.2023

Zajtra bude 1. výročie Putinovej vojny na Ukrajine. Nechcel by som sa zajtra nachádzať na Ukrajine (na ktoromkoľvek mieste), obzvlášť nie v Kyjeve. Dnes ruský prezident označil ruskú armádu za garanta národnej bezpečnosti a prisľúbil zvýšenie vojenskej výroby. (TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP). „Moderná a účinná armáda sú zárukou bezpečnosti a [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

filozof52

Píšem o tom, čo prináša život...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 247791x
Priemerná čítanosť článkov: 987x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy