Založ si blog

Také väznice by mali byť aj na Slovensku!

Neďaleko od Phoenixu v Arizone vytvoril šerif Joe Arpaio „stanovú väznicu” preto, aby pomohol ušetriť štátu Arizona milióny dolárov, ktoré by inak stáli akýkoľvek iný väzenský komplex.

Väzenské jedlo vydáva o 20 centov menej na porciu a necháva si za neho platiť od väzňov . Vo väznici zakázal väzňom fajčiť a čítať pornografické magazíny, vyhádzal kulturistické náradie a zatrhol všetky filmy s výnimkou filmov typu „G” (filmy označené akousi etickou filmovou komisiou ako tzv. „G-rated movies”, tie zaručujú, že neobsahujú hrubé nadávky a rúhanie, extrémne násilie a neobsahujú sexuálne scény – sú to teda filmy „pre deti”. Príklad: Shrek, Rattatouille). Šerif hovorí: „Sú vo väzení preto, aby splatili dlh spoločnosti a nie preto, aby si pestovali svaly preto, aby potom napadali nevinných ľudí, len čo vyjdú z väzenia.”

Znovu zaviedol „skupinové reťaze“ pre väzňov, ktorí zadarmo pracujú na verejnoprospešných prácach v meste a v celom okrese a šetrí tak peniaze daňových poplatníkov.

Nedávno zaviedol reťaze i pre potrestané ženy, takže tie si teraz nemôžu sťažovať na diskrimináciu.

Vyhodil väzňom aj káblovú televíziu, dokiaľ nezistil, že podľa uznesenia federálneho súdu káblová televízia musí vo väznici byť. Takže ju znovu zaviedol, ale povolil iba kanál s kreslenými disneiovkami a kanál o počasí. Keď sa ho pýtali, prečo povolil kanál práve o počasí, tak povedal: „Preto, aby títo hlupáci vedeli, v akých horúčavách musia pracovať, keď u neho makajú v reťaziach”.

Zatrhol im aj kávu, pretože „má nulovú výživnú hodnotu a vyhadzujú sa tým peniaze daňových poplatníkov”. Keď si väzni sťažovali, odpovedal im: „Toto nie je Carlton, alebo Ritz, ak sa vám tu neľúby, tak sa sem už viackrát nevracajte”.

Kúpil taktiež výukové lekcie na pokračovanie historika N.Gingriche z histórie USA, ktorých sa epizódy dotýkali amerických väzníc. Keď sa ho reportér spýtal, či má tiež nejaké lekcie z histórie demokracie v Amerike, odpovedal, že výukové lekcie z demokracie, ktoré by pre zmenu zase raz skutočne hovorili pravdu, by uvítal, a že by dokonca mohli vysvetliť, prečo je 95% väzňov v jeho vezení prvotrestaných – do jeho vezenia sa vracia len 5% väzňov.

Keď 2.júna 2007 v Phoenixe dosiahla teplota rekord 47 stupňov Celzia, tlačová agentúra AP vydala

prehlásenie: „Pre 2 000 väzňov, žijúcich za ostnatým drôtom, ktorým je obohnaný stanový tábor v Maricopskej okresnej väznici, bolo vydané povolenie vyzliecť sa do spodnej bielizne, teda do vyfasovaných ružových boxerok”.

Niekoľko dní nato, v stredu 6.júna, stovky mužov, oblečených do ružových slipov, sa bavilo v stane, v ktorom teplota dosahovala 53 stupňov Celzia. „Toto je peklo, sme tu ako v peci” – povedal Ernesto Gonzales, ktorý strávil vo väznici 2 roky z celkového trestu 10 rokov. „To je nehumánne!”

Joe Arpaio, ktorý obliekol väzňov do ružovej spodnej bielizne a prinútil ich jesť bolonské špagety, neprejavil s väzňami ani štipku sympatie: „Kriminálnici majú byť potrestaní za svoj zločin – a nie žiť v luxuse do času, než budú podmienene prepustení, aby vyšli von a znovu páchali ďalšie zločiny, takže sa vrátia naspäť a budú tu žiť za peniaze daňových poplatníkov a budú si užívať vecí, ktorých si mnohí poplatníci nemôžu dovoliť.“ V ten deň, keď si väzni sťažovali na horúčavu v stanoch, všetkým povedal: „V Iraku je v týchto

dňoch teplota okolo 49 – 55 stupňov Celzia a naši vojaci tam sú taktiež v stanoch a musia celé dni pochodovať na páliacom slnku a v plnej poľnej a sú pod paľbou, a to napriek tomu, že nespáchali žiadny zločin ako vy, tak držte svoje nevymyté zatratené ústa”.

Len tak ďalej, šerif! Keď všetky väznice budú ako ta vaša, mohlo by byť o trochu menej zločinov a nemuseli by sme byť v situácii, ako teraz, keď máme stále preplnené väznice.

P.S. Šerif Joe Arpaio bol v r.2007 znovu zvolený za šerifa okresu Maricopa, Arizona.

Čo sa deje s blogoviskom Pravda?

15.10.2023

Takmer týždeň sa snažím prihlásiť na môj blog realista1 a vyzerá to tak, že systém je preťažený a prihlásiť sa nie je možné, a keď sa mi konečne podarilo prihlásiť, tak bohužiaľ nie na môj nový blog, ale na starý blog filozof52. PS Pokúšal som sa napísať správu administrátorovi, že aký mám problém, ale systém ma upozornil, že moja správa administrátorovi [...]

Exminister Naď, veľké zemetrasenie na východe by bolo, ak by voľby vyhrali Vaši modrí idioti!

10.10.2023

Na úkor včerajšieho zemetrasenia na Východnom Slovensku si nemiestne zažartoval exminister Naď! K jeho žartu mu ľudia odkázali stručne a jasne: Je to úbohé a trápne. Viac sa o tom dozviete z tohto zdroja Exminister-Nad-prestrelil–Nemiestne-zarty-o-zemetraseni-na-vychode Pán Naď, ste úbožiak, ktorý sa nedokáže zmieriť s tým, že jeho polit. strana nevyhrala [...]

Ruská armáda je garantom stability, tvrdí Putin

23.02.2023

Zajtra bude 1. výročie Putinovej vojny na Ukrajine. Nechcel by som sa zajtra nachádzať na Ukrajine (na ktoromkoľvek mieste), obzvlášť nie v Kyjeve. Dnes ruský prezident označil ruskú armádu za garanta národnej bezpečnosti a prisľúbil zvýšenie vojenskej výroby. (TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP). „Moderná a účinná armáda sú zárukou bezpečnosti a [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

filozof52

Píšem o tom, čo prináša život...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 247458x
Priemerná čítanosť článkov: 986x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy