Založ si blog

Izrael musí ukončiť blokádu Palestíny

529658_gaza-tank-izrael-vojaci-palestina-crop

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyzvala Izrael, aby ukončil blokádu okupovaných palestínskych území.

WHO to odôvodňuje tým, že tamojší obyvatelia nemajú prístup k zdravotníckemu materiálu a lekárskym službám. Najhoršia situácia je pritom podľa WHO v oblasti Pásma Gazy, problémy s nedostatkom liekov však trápia aj obyvateľov Západného brehu a Východného Jeruzalema.

Rezolúciu s týmto obsahom prijala WHO na vrcholnom stretnutí v Ženeve. Zo všetkých členských štátov hlasovalo 63 krajín za, osem štátov bolo proti, 51 sa zdržalo a 63 neboli prítomní. Rezolúcia navrhnutá Alžírskom, Bahrajnom, Kubou, Líbyou, Kuvajtom, Nikaraguou, Ománom, Pakistanom a Venezuelou požaduje, aby Izrael okamžite  ukončil blokádu okupovaných palestínskych území, predovšetkým pokiaľ ide o Pásmo Gazy. Dokument kritizuje aj izraelské opatrenia, ktoré spôsobujú, že palestínske sanitky sa často nemôžu dostať k svojim pacientom.

Spojené štáty hlasovali proti prijatiu rezolúcie a zástupca Európskej únie pri WHO sa zdržal. Únii prekážal najmä fakt, že dokument nie je vyvážený.

Kladiem si otázku: USA taká vyspelá a demokratická krajina prečo je proti prijatiu tejto rezolúcie? Veď USA sú krajinou, ktorá pred svetom okázalo vystupuje s názormi, že bojuje za mier na celom svete. Z toho mi vychádza, že predsa len biznis a predaj zbrani je pre Spojené štáty väčším lákadlom ako záchrana Palestiny.

Čo sa deje s blogoviskom Pravda?

15.10.2023

Takmer týždeň sa snažím prihlásiť na môj blog realista1 a vyzerá to tak, že systém je preťažený a prihlásiť sa nie je možné, a keď sa mi konečne podarilo prihlásiť, tak bohužiaľ nie na môj nový blog, ale na starý blog filozof52. PS Pokúšal som sa napísať správu administrátorovi, že aký mám problém, ale systém ma upozornil, že moja správa administrátorovi [...]

Exminister Naď, veľké zemetrasenie na východe by bolo, ak by voľby vyhrali Vaši modrí idioti!

10.10.2023

Na úkor včerajšieho zemetrasenia na Východnom Slovensku si nemiestne zažartoval exminister Naď! K jeho žartu mu ľudia odkázali stručne a jasne: Je to úbohé a trápne. Viac sa o tom dozviete z tohto zdroja Exminister-Nad-prestrelil–Nemiestne-zarty-o-zemetraseni-na-vychode Pán Naď, ste úbožiak, ktorý sa nedokáže zmieriť s tým, že jeho polit. strana nevyhrala [...]

Ruská armáda je garantom stability, tvrdí Putin

23.02.2023

Zajtra bude 1. výročie Putinovej vojny na Ukrajine. Nechcel by som sa zajtra nachádzať na Ukrajine (na ktoromkoľvek mieste), obzvlášť nie v Kyjeve. Dnes ruský prezident označil ruskú armádu za garanta národnej bezpečnosti a prisľúbil zvýšenie vojenskej výroby. (TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP). „Moderná a účinná armáda sú zárukou bezpečnosti a [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

filozof52

Píšem o tom, čo prináša život...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 247860x
Priemerná čítanosť článkov: 987x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy