Očkovacia kampaň na Slovensku je agresívna, propagandistická a málo informatívna.

1. augusta 2021, filozof52, Nezaradené

Peter Weiss, apeluje, že pred treťou vlnou je potrebné urobiť komunikačný aj strategický zvrat. „Vakcinačná kampaň zlyháva a vláda tento svoj neúspech teraz kompenzuje tvrdosťou prijímaných opatrení. To podľa Petra Weissa vyvoláva reakciu nespokojných ľudí, ktorí začali protestovať v uliciach.“

Oproti máju stúpol počet respondentov, ktorí odmietajú očkovanie. Z májových 30,9% na takmer 36%. To znamená, že pred očami nám zlyhala očkovacia kampaň pod názvom ´Vakcína je sloboda´, ktorá stála neviem 20 či 60 miliónov eur,” pomenoval problém expolitik.

V diskusii o očkovaní je za legitímny považovaný iba strach z ochorenia koronavírusom. „Samozrejme tá obava je oprávnená lebo mali sme vyše 12-tisíc mŕtvych. Ale je tu aj obava čo so mnou urobí, keď si dám pichnúť vakcínu, ktorá je podmienečne schválená. Vakcínu, ktorá je experimentálna a zatiaľ neexistujú také vedecké dôkazy, aby ju EMA mohla schváliť za vakcínu, za ktorú sa môžu plne podpísať,” načrtol svoj pohľad Weiss.

A prístup k tej druhej obave z očkovania vakcínami proti covidu, by sa podľa neho mal zmeniť. – „Je legitímna a netreba ju delegitimizovať, že kto má túto obavu je nejaký šialenec, antivaxer, dezolát, blázon,” vyhlásil.

Viac ako 6 z 10 Európanov – 63% – si myslí, že vakcíny proti covidu neboli ešte dostatočne otestované, 57% opýtaných sa bojí vedľajších účinkov a 30% opýtaných pochybuje o ich účinnosti. Pochybnosti o očkovaní majú obyvatelia naprieč celým kontinentom a nie iba na Slovensku. Viac v tomto zdroji prestanme-s-propagandou

Ľudí treba aj upokojovať, nielen strašiť, najzodpovednejší sú tí, ktorí sa celý život starajú o svoju imunitu.

Prečo ešte nemáme informácie z ministerstva zdravotníctva za ten rok a pol, ktoré liečebné postupy sa nám osvedčili?! – V médiách treba prestať s propagandou a propagandu nahradiť diskusiou naozaj serióznych, renomovaných odborníkov.

Myslím si, že nebolo by od veci, aby si čitatelia prečítali aj tento môj blog umiestnený na novom blogu Pravdy kormidlo.blog.pravda.sk  – V Chorvátsku je momentálne vyše 1 000 000 turistov, väčšina v troch mestách a niet pochyb, že medzi nimi je hodne Slovákov.

Takže najskôr to môže dopadnúť tak, že o pár dní, (čiže keď sa slovenskí turisti vrátia z dovolenky v Chorvátsku) môžeme rátať s tým, že tretia vlna pandémie s covidom a jeho zmutovanou deltou sa na Slovensku rozbehne naplno. 🙁