Založ si blog

Budem starým otcom

Klamal by som ak by som tvrdil, že sa neteším tomu, že sa už „čoskoro“ stanem starým otcom. Zhodou okolnosti som sa iba pred dvoma týždňami stretol s priateľom a zároveň bývalým kolegom z posledného pracoviska ako dozeral na svojho asi trojročného vnuka, ktorý sa v jeho blízkosti vozil na malom bicykli. Spomínam to iba preto, že keď sa priateľov vnuk konečne pri nás pristavil, tak som sa ho spýtal, či ho dedko „poslúcha“ a on mi automatický odpovedal, že starký, ako keby mi tým chcel naznačiť, že jeho „opatrovateľ“ nie je žiadny dedo. Až vtedy som si tak trochu uvedomil, že dnes je už iná doba a že starí rodičia sa už  akosi hanbia za výrazy dedko, alebo babka. (Možno som trochu staromódny, ale ešte v nedávnej minulosti sme tieto výrazy bežne používali. Pravdepodobne sa už takéto výrazy niektorým seniorom zdajú veľmi všedné a pri takomto oslovení si viac uvedomujú, že predsa len už veľa vody pretieklo od vtedy, keď oni boli mladí.)

Ale nie o tom som chcel hovoriť: Blíži sa čas, že ak sa dožijem a ak nenastanú žiadne komplikácie a ak u mojej dcéry bude prebiehať tehotenstvo normálne ako doteraz, tak aj ja sa raz budem tešiť z vnúčika, alebo vnučky.

Mám strašne rád malé deti a neraz som v pokušení pri stretnutí mladej mamičky s kočíkom, (čo sa iba náhodne poznáme), že si jej bábätko vystískam ako keby to bolo moje vnúča. Ale aspoň v jednej veci si môže byť moja dcéra istá a to v tom, že ak jej dieťa už bude na svete, tak ona nebude musieť mať obavu o to, že sa oň nebude mať kto postarať ak už ona bude musieť chodiť do práce.

Už teraz sa teším na to, že budem chodiť aj do pôrodnice len aby som bol s nimi, čo najviac v kontakte. (Zároveň dúfam, že nebudem liezť rodičom môjho vnúčaťa na nervy a že z obavy, že si ich dieťa obľuby viac starkého ako ich samotných nezačnú žiarliť.)

Čo sa deje s blogoviskom Pravda?

15.10.2023

Takmer týždeň sa snažím prihlásiť na môj blog realista1 a vyzerá to tak, že systém je preťažený a prihlásiť sa nie je možné, a keď sa mi konečne podarilo prihlásiť, tak bohužiaľ nie na môj nový blog, ale na starý blog filozof52. PS Pokúšal som sa napísať správu administrátorovi, že aký mám problém, ale systém ma upozornil, že moja správa administrátorovi [...]

Exminister Naď, veľké zemetrasenie na východe by bolo, ak by voľby vyhrali Vaši modrí idioti!

10.10.2023

Na úkor včerajšieho zemetrasenia na Východnom Slovensku si nemiestne zažartoval exminister Naď! K jeho žartu mu ľudia odkázali stručne a jasne: Je to úbohé a trápne. Viac sa o tom dozviete z tohto zdroja Exminister-Nad-prestrelil–Nemiestne-zarty-o-zemetraseni-na-vychode Pán Naď, ste úbožiak, ktorý sa nedokáže zmieriť s tým, že jeho polit. strana nevyhrala [...]

Ruská armáda je garantom stability, tvrdí Putin

23.02.2023

Zajtra bude 1. výročie Putinovej vojny na Ukrajine. Nechcel by som sa zajtra nachádzať na Ukrajine (na ktoromkoľvek mieste), obzvlášť nie v Kyjeve. Dnes ruský prezident označil ruskú armádu za garanta národnej bezpečnosti a prisľúbil zvýšenie vojenskej výroby. (TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP). „Moderná a účinná armáda sú zárukou bezpečnosti a [...]

Záskalie, Jaskyňa, Veľký Manín, mReportér

Krásna prírodná scenéria na Považí ponúka pohľad na nezaplatenie. Slováci, máme byť na čo pyšní

18.04.2024 05:00

Zábery z nádhernej slovenskej prírody zachytila mReportérka Ľubka Šeroňová.

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

filozof52

Píšem o tom, čo prináša život...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 251
Celková čítanosť: 247351x
Priemerná čítanosť článkov: 985x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy